Til hovedinnhold
julemat

Herlig gløgg med økologisk eplemost

Varmende gløgg er ikke bare forbeholdt julesesongen. Med frisk og lett smak fra økologisk eplemost kan den deilige styrkedrikken nytes gjennom hele vinteren.

Herlig gløgg med økologisk eplemost

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til kryddermiks:

2stkkanelstenger (i grove biter)

8stkhele stjerneanis

1ssgrønn hel kardemomme

1ssnellikspiker

2sskandisert ingefær

Dette trenger du til gløgg:

6dleplemost (gjerne Änglamark økologisk eplemost fra Telemark)

3dltranebærjuice

3dlingefærøl (alkoholfritt, f. eks. Ginger Joe Non-alcoholic Ginger Beer)

1sskryddermiks

Fremgangsmetode

Bland sammen krydderne og oppbevar på glass med tett lokk.
Hell eplemost, ingefærøl og tranebærjuice i en kasserolle. Tilsett kryddermiksen, kok opp og trekk kasserollen til side. La gløggen trekke rett under kokepunktet i 20-25 minutter.
Sil av gløggen gjennom et klede og hold varm til servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn