julemat
Herlig gløgg med økologisk eplemost
Varmende gløgg er ikke bare forbeholdt julesesongen. Med frisk og lett smak fra økologisk eplemost kan den deilige styrkedrikken nytes gjennom hele vinteren.
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til kryddermiks:
2 stkkanelstenger (i grove biter)
8 stkhele stjerneanis
1 ssgrønn hel kardemomme
1 ssnellikspiker
2 sskandisert ingefær
Dette trenger du til gløgg:
6 dleplemost (gjerne Änglamark økologisk eplemost fra Telemark)
3 dltranebærjuice
3 dlingefærøl (alkoholfritt, f. eks. Ginger Joe Non-alcoholic Ginger Beer)
1 sskryddermiks
Fremgangsmetode
Bland sammen krydderne og oppbevar på glass med tett lokk.
Hell eplemost, ingefærøl og tranebærjuice i en kasserolle. Tilsett kryddermiksen, kok opp og trekk kasserollen til side. La gløggen trekke rett under kokepunktet i 20-25 minutter.
Sil av gløggen gjennom et klede og hold varm til servering.