Til hovedinnhold
julemat

Kokt juletorsk

Dampet torsk med smeltet smør eller sandefjordsmør, bacon og gulrøtter, er fantastisk godt til jul, og et deilig avbrekk fra all den tunge og fete julematen.

Kokt juletorsk

10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4skivertorsk (ca. 1 kg)

1lvann

1sssalt

2stklaurbærblader

Dette trenger du til sandefjordsmør:

3dlfløte

100gsmør i terninger

1tssitronsaft

1klypesalt

1klypepepper

3ssfinhakket persille

Fremgangsmetode

Kok opp vann og salt i en vid kjele. Ha et par laurbærblad i vannet (kan droppes).
Legg torskeskivene i vannet så snart det har kokt opp. La fisken trekke ved kokepunktet til fiskekjøttet så vidt slipper beina.
Servér torsken med kokte poteter, gulrøtter og smeltet smør, Sandefjordsmør eller sprøstekt bacon ved siden av.

Slik lager du sandefjordsmør

Kok opp fløten og kok inn til halvparten.
Skru ned varmen til rett under kokepunktet og pisk inn litt og litt av smøret i terninger. Fortsett å piske til du har vispet inn alt smøret. Pass på at det ikke koker, men at varmen ligger like under kokepunktet. Ellers vil det skille seg.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Vend inn persille til slutt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn