Til hovedinnhold
julemat

Lammerull

Det tar litt tid å lage lammerull, med det er verdt innsatsen! Server gjerne sammen med brød, syltet agurk og løk.

Lammerull

2t / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

10 porsjoner

Dette trenger du:

1stklammeside

1 og en halvkglammebog (ev. annet grytekjøtt av lam)

en halvtsmalt pepper

2tsmalt ingefær

2tskorianderfrø (knust i morter)

1 og en halvsssalt

1tssukker

2ssfrisk timian (kun bladene)

2 og en halvtsgelatinpulver

Dette trenger du til saltlake:

5lvann

300gsalt

1sssukker

Fremgangsmetode

Skjær forsiktig bort eventuelle bein fra lammesiden og trim sidene slik at du får et flatt stykke med rette kanter.
Strimle lammebogen i mindre biter. Bland sammen pepper, ingefær, korianderfrø, salt, sukker og gelatin i en skål og vend sammen med kjøttstrimlene.
Fordel det strimlede kjøttet på lammesiden og rull fast sammen. Fest med tannstikkere eller lignende mens du syr rullen sammen med bomullstråd. Begynn i den tykkeste enden, da blir rullen jevnest. Dekk til og la rullen ligge i kjøleskapet over natten.
Pakk lammerullen inn i et tynt, rent kjøkkenhåndkle og surr håndkledet fast med bomullstråd.
Legg rullen i kokende, usaltet vann og la den trekke i 2 timer på ca. 90˚C. Trekk gryta bort fra varmen og la lammerullen avkjøles i vannet.
Plasser den avkjølte lammerullen mellom to brett og legg på press, ca. 5 kg. Ev. bruk syltepresse dersom du har det. La rullen ligge i press i 12 timer.
Rør sammen vann, salt og sukker til en svak saltlake. Den ferdige lammerullen kan oppbevares i denne laken i kjøleskapet i opp til 10 dager.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn