Til hovedinnhold
julemat

Pinnekjøtt-sliders med asiatisk vri

Pinnekjøtt-sliders med mandariner og hoisinsaus er perfekt restemat hvis du har pinnekjøtt til overs.

Pinnekjøtt-sliders med asiatisk vri

20min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

8stkmini hamburgerbrød

200grenset pinnekjøtt (kun kjøttet)

6sshoisinsaus

4stkvårløk (finsnittet)

150gfinsnittet hodekål

4stkfinsnittet vårløk

3stkrevne gulrøtter

4stkklementiner (i skiver)

Dette trenger du til slidersbrød:

10gtørrgjær

1sssukker

2dlmelk (romtemperert)

300ghvetemel

1tssalt

1stkegg (+ 1 egg til pensling)

100gromtemperert smør i terninger

1nevesesamfrø (hvite)

Fremgangsmetode

Bak slidersbrød. (Se oppskriften under.)
Damp pinnekjøttet eller bruk pinnekjøttrester. Bland renset og plukket pinnekjøtt sammen med hoisinsaus i en liten kjele. Varm forsiktig opp.
Fordel kål, gulrot, vårløk og pinnekjøtt på burgerbrødet. Pynt med klementinskiver.

Slik baker du slidersbrød

Ha gjær, sukker og romtemperert melk i en skål. Rør sammen. La dette stå i 10 minutter til det dannes et tykt skumlag på toppen av væsken.
Ha melkegjæren over i en bakebolle og rør inn salt, egg og smørterninger. Ha i litt og litt mel til du har en smidig og fin deig. Elt deigen i ca. 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfolie og sett til heving på et lunt sted i 45 minutter.
Del deigen i små emner. Sett den til heving nye 45 minutter.
Pensle slidersbrødene med et sammenpisket egg. Strø på sesamfrø.
Bak i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter eller til brødene er gylne og ferdigstekt. Avkjøl på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn