Til hovedinnhold
julemat

Tradisjonell rakfisk à la Engebret Café

Skal du servere rakfisk er det kun én måte å gjøre det på. I alle fall ifølge kjøkkensjefen på ærverdige Engebret Café i Oslo.

Tradisjonell rakfisk à la Engebret Café

30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

12stkpoteter (mandel- eller ringerikspoteter )

12skiversyltede rødbeter

1stkfinhakket rødløk

800grakfiskfilet (uten skinn og bein, mild, lagret eller vellagret)

8stkpotetlefser

3dlseterrømme

4skiverflatbrød

100gmeierismør (eller setersmør)

1tsnykvernet pepper (etter smak)

Fremgangsmetode

Kok potetene forsiktig med skallet på i 10-12 minutter. Hell av vannet og la potetene dampes tørre.
Finhakk syltede rødbeter og rå rødløk. Ha i hver sine serveringsskåler.
Skyll og tørk rakfiskfileten godt dersom du ønsker mindre lukt.
Skjær rakfiskfileten i ca 2 cm tykke skiver og legg på fat eller fjøl.
Sett alt på bordet eller på kjøkkenbenken og la gjestene forsyne seg selv.
Ønsker du å servere tradisjonell rakfisk som forrett kan mengdene over halveres.
Tips! Forbered så mye som mulig på forhånd, så slipper du å stå på kjøkkenet når gjestene kommer.
Finhakk løk og rødbeter og sett kjølig. Kok potetene ferdige med skallet på. Gjerne dagen før. De avkjølte potetene skrelles før de dampes lune i en kasserolle rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn