julemat
Tradisjonell rakfisk à la Engebret Café
Skal du servere rakfisk er det kun én måte å gjøre det på. I alle fall ifølge kjøkkensjefen på ærverdige Engebret Café i Oslo.
30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
12 stkpoteter (mandel- eller ringerikspoteter )
12 skiversyltede rødbeter
1 stkfinhakket rødløk
800 grakfiskfilet (uten skinn og bein, mild, lagret eller vellagret)
8 stkpotetlefser
3 dlseterrømme
4 skiverflatbrød
100 gmeierismør (eller setersmør)
1 tsnykvernet pepper (etter smak)
Fremgangsmetode
Kok potetene forsiktig med skallet på i 10-12 minutter. Hell av vannet og la potetene dampes tørre.
Finhakk syltede rødbeter og rå rødløk. Ha i hver sine serveringsskåler.
Skyll og tørk rakfiskfileten godt dersom du ønsker mindre lukt.
Skjær rakfiskfileten i ca 2 cm tykke skiver og legg på fat eller fjøl.
Sett alt på bordet eller på kjøkkenbenken og la gjestene forsyne seg selv.
Ønsker du å servere tradisjonell rakfisk som forrett kan mengdene over halveres.
Tips! Forbered så mye som mulig på forhånd, så slipper du å stå på kjøkkenet når gjestene kommer.
Finhakk løk og rødbeter og sett kjølig. Kok potetene ferdige med skallet på. Gjerne dagen før. De avkjølte potetene skrelles før de dampes lune i en kasserolle rett før servering.