Til hovedinnhold
julemat

Vegetarribbe med butterdeig

Jul er mer enn ribbe og pinnekjøtt. «Vegetarribbe» med butterdeig, epler, svisker, kanel og anis er saftig og godt og en julefin middag helt uten kjøtt.

Vegetarribbe med butterdeig

35min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkfinhakket sjalottløk

en halvstkfinhakket rød chili

1sssmør

1pkCoop Vegetardag Chunks

2pkCoop Vegetardag Vegandeig

1posesvisker (delt i to)

1posetørkede epler (delt i to)

1tskanel

1tssalt

1tspepper

1tsmalt anis

2platerbutterdeig

1stkegg (sammenvispet)

Fremgangsmetode

Stek sjalottløk og chili i smør.
Bland Vegetardag chunks, Vegetardag deig, løkblandingen, tørkede epler og svisker.
Rør inn krydder, pakk farsen i plastfolie og rull den til en pølse.
Fjern plastfolien. Kjevle ut butterdeigen og pakk den rundt vegetarblandingen.
Snitt små ruter i butterdeigen som om det var svor.
Pensle rullen med egg og stek den på 220 °C i ca. 25 minutter til butterdeigen er gyllen og sprø.
Tips! Server gjerne rullen med en frisk rødkålsalat som både gir farge og smak. Stek skiver av rødkål i smør. Tilsett litt appelsinsaft og smak til med salt og pepper. Vend inn litt finsnittet grønnkål.
Bland i tillegg en liten neve grønnkål med litt god olivenolje og sprøstek den i ovnen på 160 grader i ca. 15 minutter. Topp rødkålsalaten med sprøstekt grønnkål, appelsinbåter, granateplekjerner og pistasjnøtter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn