eplekaker

Eple- og hasselnøttkake

Har du sett en så nydelig eplekake? Skjær eplene i tynne skiver og legg fire-fem halve skiver sammen. Begynn med en sirkel i midten, og stikk resten av skivene i et fint mønster rundt. En herlig nøttebunn gir ekstra god smak til de friske og søte eplene. Server gjerne kaken lun med vaniljeis eller krem til.

Eple- og hasselnøttkake i form, servert på trefjøl med grønne urter på toppen. Sikt med melis ved siden av.

45min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

375ghasselnøtter

225gsmør

375gsukker

2stkegg

2stkeggehviter

75ghvetemel

3dlfløte

8stkepler

1dleplemost

Fremgangsmetode

Finhakk hasselnøttene og rør dem sammen med smør og sukker til en myk krem.
Tilsett egg, eggehviter og mel. Deigen skal være ganske bløt.
Ha deigen i en smurt springform.
Skrell eplene og del dem i biter eller tynne skiver. Fordel dem på toppen. Press dem gjerne litt ned i deigen.
Stek kaken ved 180 °C i 35–45 min. Dekk eventuelt med folie mot slutten så kaken ikke blir for mørk på toppen.
Drypp over eplemost med det samme kaken kommer ut av ovnen, dette gjør den mer saftig.
Server gjerne kaken varm med vaniljeis eller vispet krem ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit