eplekaker
Eple- og hasselnøttkake
Har du sett en så nydelig eplekake? Skjær eplene i tynne skiver og legg fire-fem halve skiver sammen. Begynn med en sirkel i midten, og stikk resten av skivene i et fint mønster rundt. En herlig nøttebunn gir ekstra god smak til de friske og søte eplene. Server gjerne kaken lun med vaniljeis eller krem til.
45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
375 ghasselnøtter
225 gsmør
375 gsukker
2 stkegg
2 stkeggehviter
75 ghvetemel
3 dlfløte
8 stkepler
1 dleplemost
Fremgangsmetode
Finhakk hasselnøttene og rør dem sammen med smør og sukker til en myk krem.
Tilsett egg, eggehviter og mel. Deigen skal være ganske bløt.
Ha deigen i en smurt springform.
Skrell eplene og del dem i biter eller tynne skiver. Fordel dem på toppen. Press dem gjerne litt ned i deigen.
Stek kaken ved 180 °C i 35–45 min. Dekk eventuelt med folie mot slutten så kaken ikke blir for mørk på toppen.
Drypp over eplemost med det samme kaken kommer ut av ovnen, dette gjør den mer saftig.
Server gjerne kaken varm med vaniljeis eller vispet krem ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆