eplekaker
Saftig eplekake med yoghurt og mandler
Klar for en saftig, fruktig og lun eplekake til høstkosen? Da er denne eplekaken med yoghurt og mandler noe for deg!
1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du:
150 ghvetemel
en halv tsbakepulver
en halv tsnatron
1 tskanel
1 tsvaniljesukker
200 gmeierismør (romtemperert)
80 gbrunt sukker
80 ghvitt sukker
100 gyoghurt naturell
2 stkegg
2 stkfaste epler (middels store)
1 sshvetemel (til eplene)
2 tskanel (til eplene)
Topping:
2 stkfaste epler
50 ghvitt sukker
1 sskanel
1 håndfullskivede mandler
Fremgangsmetode
Kle bunnen av en springform á 22 cm med bakepapir, og smør springformen med smør. Dryss over mel og rist ut det som ikke fester seg til smøret.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron, kanel og vaniljesukker. Sett til side.
Pisk sammen romtemperert smør, hvitt sukker og brunt sukker til det lysner og blir luftig. Pisk inn eggene ett og ett. Rør inn yoghurt.
Tilsett melblandingen i to omganger, rør til en jevn deig.
Skrell eplene og skjær i mindre biter. Vend eplene i kanel og 1 ss mel, dette for at de ikke skal synke til bunnen av kaken.
Ha eplebitene over i kakedeigen, og vend forsiktig inn med en slikkepott. Ha deigen over i springformen.
Topping
Skjær eplene i skiver, og vend dem i sukker og kanel. Strø skivene over kaka, eller legg dem i mønster. Ha til slutt over de skivede mandlene.
Stek kaka på 175 ˚C i ca. 60 minutter. Ta kaka ut av ovnen og la den avkjøle ca. 10 minutter i formen. Avkjøl så helt på rist, eller servér lun med vaniljeis!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆