kaker
Eventyrlig god suksessterte med friske bringebær
Det blir ikke en skikkelig kakefest uten en klassisk Suksessterte. Vi har gjort den klar til festen med ekstra mye krem, syrlige bringebær og fargerike blomster.
30min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til en kakeform på 22 eller 24 cm Ø:
1 tssmør (til å smøre formen med)
4 stkeggehviter
125 gmandler (malte)
125 gsukker
en halv tsbakepulver
Dette trenger du til gul krem:
200 gromtemperert smør
6 stkeggeplommer
150 gsukker
1 og en halv dlkremfløte
1 tsvaniljesukker
1 knivspisssalt
1 håndfullfriske bringebær
1 håndfullspiselige blomster (og sitronmelisse, kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Start med mandelbunnen: Sett ovnen på 175˚C. Gni kakeformen inn med smør og fest bakepapir i bunnen.
Sørg for at bakebollen er helt ren, og pisk eggehvitene til de begynner å forme topper.
Bruk food processor med kniv eller en mandelkvern til å kjøre mandlene til små smuler.
Bland sammen malte mandler, sukker og bakepulver. Vend inn i de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott.
Fordel røren jevnt utover kakeformen. Stek på rist midt i ovnen i ca. 30 minutter. Mandelbunnen skal ha en fast og tørr overflate når den er ferdig. La stå i kakeformen til bunnen er helt avkjølt og har falt litt sammen.
Lag den gule kremen: Del smøret i små terninger og la dem stå på benken mens du lager resten av kremen.
Rør sammen eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en kasserolle med belegg. Sørg for at blandingen er klumpfri.
Varm opp over svak til middels sterk varme. Rør godt i bunnen hele tiden. Ved første kokeboble trekkes kasserollen bort fra varmen. Sett kremen til avkjøling i romtemperatur.
Smørterningene piskes inn for hånd, én og én mens kremen fremdeles er litt lunken. Smak til med salt. Sett kremen i kjøleskapet ca. 30 minutter før den smøres utover kakebunnen.
Det er viktig at ikke temperaturforskjellen er for stor. Kremen må fremdeles ha litt lunk, men ikke være så varm at smøret smelter. Samtidig må ikke smøret være for kaldt slik at det avkjøler kremen for mye. Da kan kremen bli «seig» i konsistensen.
Pynt suksessterten med friske bringebær, sitronmelisse og/eller spiselige blomster rett før servering.
Suksessterte kan fryses ned med krem og det hele. Bunnen blir herlig seig og nesten enda bedre enn når den er helt fersk. Tin kaken på benken og pynt med fargerike bær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆