kaker
God og saftig toscakake
Det finnes nesten ikke noen enklere kake å bake enn «toscakake» og den deilige smaken har gjort den like verdensberømt som operaen den er oppkalt etter.
40min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Kakebunn:
100 gsmør
3 stkegg
200 gsukker
200 ghvetemel (siktet)
1 tsbakepulver (siktet)
1 tsvaniljesukker (siktet)
Karamell-lokk:
125 gmandler (skoldet og grovhakket)
100 gsmør
100 gbrunt sukker
1 sshvetemel
Fremgangsmetode
Kakebunn
Forvarm stekeovnen til 175˚C. Smør en springform på 22 cm i diameter og legg bakepapir i bunnen.
Smelt smør og sett til side. Pisk sammen egg og sukker i til tykk eggedosis.
Tilsett i smøret i eggedosisen og sikt inn de tørre ingrediensene. Rør alt sammen til en klumpfri kakerøre.
Hell kakerøren i springformen og stek på rist nederst i ovnen i 25 minutter.
Karamell-lokk
Kok opp vann i en kasserolle. Ha i mandlene og la de koke i 10 minutter. Hell av vannet, la mandlene avkjøles litt og ta av skallet. Grovhakk mandlene og sett til side.
Smelt smør og brunt sukker på svak varme. Det skal ikke koke. Rør inn mandlene og siktet hvetemel.
Når kaken har stekt i 25 minutter skal den være nesten gjennomstekt og stivnet på toppen. Ta kaken ut av ovnen og hell karamellblandingen over kaken. Stek videre på rist midt i ovnen i 15 minutter.
La kaken avkjøles helt før den løsnes fra formen. Server gjerne med vaniljeis, krem og bær. Oppbevart i tett kakeboks holder kaken seg saftig og god. Den kan også fryses.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆