Til hovedinnhold
kaker

God og saftig toscakake

Det finnes nesten ikke noen enklere kake å bake enn «toscakake» og den deilige smaken har gjort den like verdensberømt som operaen den er oppkalt etter.

Gylden Toscakake på hvitt kakefat. Blomstrete kaffeservise med asjett med et stykke kake.

40min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Kakebunn:

100gsmør

3stkegg

200gsukker

200ghvetemel (siktet)

1tsbakepulver (siktet)

1tsvaniljesukker (siktet)

Karamell-lokk:

125gmandler (skoldet og grovhakket)

100gsmør

100gbrunt sukker

1sshvetemel

Fremgangsmetode

Kakebunn

Forvarm stekeovnen til 175˚C. Smør en springform på 22 cm i diameter og legg bakepapir i bunnen.
Smelt smør og sett til side. Pisk sammen egg og sukker i til tykk eggedosis.
Tilsett i smøret i eggedosisen og sikt inn de tørre ingrediensene. Rør alt sammen til en klumpfri kakerøre.
Hell kakerøren i springformen og stek på rist nederst i ovnen i 25 minutter.

Karamell-lokk

Kok opp vann i en kasserolle. Ha i mandlene og la de koke i 10 minutter. Hell av vannet, la mandlene avkjøles litt og ta av skallet. Grovhakk mandlene og sett til side.
Smelt smør og brunt sukker på svak varme. Det skal ikke koke. Rør inn mandlene og siktet hvetemel.
Når kaken har stekt i 25 minutter skal den være nesten gjennomstekt og stivnet på toppen. Ta kaken ut av ovnen og hell karamellblandingen over kaken. Stek videre på rist midt i ovnen i 15 minutter.
La kaken avkjøles helt før den løsnes fra formen. Server gjerne med vaniljeis, krem og bær. Oppbevart i tett kakeboks holder kaken seg saftig og god. Den kan også fryses.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit