småkaker & cookies
Klassiske kokosmakroner
Sprø utenpå og seige inni – slik skal klassiske kokosmakroner være! For mange av oss er kokosmakroner en av de obligatoriske julekakene, og med kun tre ingredienser blir det vel ikke stort enklere?
10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkeggehviter
200 gkokos
200 gsukker
100 gkokesjokolade (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 15 kokosmakroner, avhengig av størrelse.
Finn fram en tykkbunnet kjele og ha i eggehviter. Visp lett sammen.
Ha kokos og sukkeret i kjelen sammen med eggehviten. Sett på varmen på platen. Varm den under stadig omrøring, den skal ikke koke. Når massen har en seig konsistens, er den ferdig (etter ca. 8 minutter).
Bruk to spiseskjeer og lag fine topper på et stekebrett med bakepapir, eller bruk en sprøytepose til å lage toppene.
Stek dem midt i ovnen i en forvarmet ovn på 200 ˚C i ca. 10 min. Legg dem på rist til avkjøling.
Vil du ha sjokolade på alle eller noen av kokosmakronene, er dette neste trinn. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikroen, men husk å vente til kokosmakronene er helt kalde!
Dypp kokosmakronene i den varme sjokoladen. Du kan også ha den flytende sjokolademassen i en sprøytepose og lage et fint mønster på kakene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆