Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Klassiske kokosmakroner

Sprø utenpå og seige inni – slik skal klassiske kokosmakroner være! For mange av oss er kokosmakroner en av de obligatoriske julekakene, og med kun tre ingredienser blir det vel ikke stort enklere?

Gylne kokosmakroner dyppet i sjokolade og servert på rustikk kjølerist på rustikk trebord. Norgesglass med rød sløyfe, og skål med smeltet sjokolade i bakgrunnen.

10min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

4stkeggehviter

200gkokos

200gsukker

100gkokesjokolade (kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 15 kokosmakroner, avhengig av størrelse.
Finn fram en tykkbunnet kjele og ha i eggehviter. Visp lett sammen.
Ha kokos og sukkeret i kjelen sammen med eggehviten. Sett på varmen på platen. Varm den under stadig omrøring, den skal ikke koke. Når massen har en seig konsistens, er den ferdig (etter ca. 8 minutter).
Bruk to spiseskjeer og lag fine topper på et stekebrett med bakepapir, eller bruk en sprøytepose til å lage toppene.
Stek dem midt i ovnen i en forvarmet ovn på 200 ˚C i ca. 10 min. Legg dem på rist til avkjøling.
Vil du ha sjokolade på alle eller noen av kokosmakronene, er dette neste trinn. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikroen, men husk å vente til kokosmakronene er helt kalde!
Dypp kokosmakronene i den varme sjokoladen. Du kan også ha den flytende sjokolademassen i en sprøytepose og lage et fint mønster på kakene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit