kaker
Hjemmelagde makroner
Hjemmelagede makroner er ikke hverdagskost, men fullt mulig å få til. Bakeblogger Thea Bolstad fra My Little Kitchen har tipsene som gir perfekt resultat.
20min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
3 stkstore eggehviter
en halv dlsukker
125 gmandelmel
4 dlmelis
4 dråperkonditorfarge (avhengig av fargen du ønsker)
Dette trenger du til fyllet:
100 gromtemperert smør
1 og en halv dlmelis
1 tsvaniljesukker
1 stkeggeplomme
2 ssSyltetøy
Fremgangsmetode
Alle ingrediensene bør være romtempererte.
Pisk eggehviter til et hardt skum. Pisk inn sukkeret litt etter litt. Pisk videre i et par minutter.
Det er viktig å stivpiske marengsen til den blir så stiv at du kan holde bollen opp ned uten at innholdet faller ut.
Tilsett mandelmel, melis og konditorfarge etter ønske.
Thea Bolstad bruker en tykkere konditorfarge. Hun unngår de flytende variantene.
Ha massen i sprøytepose og sprøyt ut ca. 50 små rundinger av røren på stekebrett som er dekket med bakepapir. La kakene hvile 30 min før steking, ellers vil de sprekke.
Dette kan ta alt fra 20 minutter til 1 time, avhengig av fuktigheten i rommet. Makronene er ferdig tørket når de har fått en «skorpe».
Stek kakene nederst i ovn ved 125 °C i 20 min. Sett gjerne en ekstra stekeplate under platen med makronene for å unngå at det blir for varmt for makronene så de sprekker. Stek makronene på over- og undervarme, ikke varmluft.
Avkjøl makronene før du fyller dem.
Slik fyller du makronene
Pisk sammen smør, melis og vaniljesukker til en lys og luftig røre. Tilsett eggeplommen og syltetøy. Ha kremen mellom to kaker, og vips: Makronene er ferdige!
Tips:
Man kan lage eget mandelmel ved å kverne skåldede mandler i en blender eller mandelkvern. Ved lagring bør melet oppbevares i fryser, slik at fettet i nøttene ikke harskner.