langpannekake
Daimkake i langpanne med nøttebunn og gul krem
Denne daimkaken er en garantert suksess med sprø og seig nøttebunn, fløyelsmyk gul krem, smeltet sjokolade og masse knust Daim. En skikkelig festkake som passer like godt til 17. Mai, som til bursdag og konfirmasjon!
30min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Nøttebunn:
6 stkeggehviter
250 gmelis
120 gmandler
80 ghasselnøtter
1 tsbakepulver
150 gDaim
Gul krem:
6 stkeggeplommer
150 ghvitt sukker
2 dlkremfløte
1 stkvaniljestang, frøene
125 gmeierismør
Pynt:
100 gkokesjokolade
100 gmelkesjokolade
1 ssdelfiafett
250 gDaim
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir én stor langpanne, ca. 24 gode kakestykker.
Nøttebunn
Pisk eggehviter stive, og tilsett melis litt etter litt – til du har en blank og hvit marengs.
Hakk opp mandler og hasselnøtter, og vend dem sammen med bakepulveret. Rør inn nøttene og bakepulver i marengsen.
Grovhakk Daim og vend inn.
Bre utover en bakepapirkledd langpanne og stek på 175 grader i ca. 30 minutter. Ikke bre marengsen helt ut til kanten, den kommer til å vokse litt under steking.
Avkjøl i pannen.
Gul krem
Ha eggeplommer, sukker, kremfløte og frøene fra en vaniljestang (del vaniljestangen i to og skrap ut frøene) i en kasserolle.
Varm opp under omrøring, til kremen såvidt bobler. Du vil ikke at kremen skal koke, men småboble slik at kremen tykner. Rør kontinuerlig til du har en krem med konsistens som litt tykk yoghurt. Kremen vil tykne mer under avkjøling.
Sil kremen over i en stor bolle, og la den kjøle til romtemperatur på kjøkkenbenken. På denne måten får du luket vekk rusk og eventuelle eggebiter, og kremen blir fløyelsmyk.
Når eggekremen er romtemperert, tilsetter du smør i små terninger mens du pisker. Pass på at smøret også er ved romtemperatur slik at det enkelt blandes inn. Fortsett til alt smøret er pisket inn og du har en glatt krem.
Bre over den avkjølte bunnen.
Pynt
Brekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt sammen med Delfiafett på lav varme over vannbad eller i mikrobølgeovn. Hvis du bruker mikrobølgeovn er det viktig å smelte i korte intervaller på cirka 5 sekunder av gangen.
NB: Rør godt mellom hver gang for å unngå at sjokoladen brenner seg.
Ringle smeltet sjokolade over kaken.
Knus Daim i mindre biter, og strø over kaken.
Tips
Sett gjerne herligheten i kjøleskap en time eller to, hvis du ønsker en litt fastere kake.
Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆