Til hovedinnhold
langpannekake

Daimkake i langpanne med nøttebunn og gul krem

Denne daimkaken er en garantert suksess med sprø og seig nøttebunn, fløyelsmyk gul krem, smeltet sjokolade og masse knust Daim. En skikkelig festkake som passer like godt til 17. Mai, som til bursdag og konfirmasjon!

Daimkake i langpanne med nøttebunn og gul krem, skåret i stykker, og servert på kjølerist i metall. Stykkene er toppet med smeltet sjokolade og hakket Daim. Ferske jordbær ved siden av.

30min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

Nøttebunn:

6stkeggehviter

250gmelis

120gmandler

80ghasselnøtter

1tsbakepulver

150gDaim

Gul krem:

6stkeggeplommer

150ghvitt sukker

2dlkremfløte

1stkvaniljestang, frøene

125gmeierismør

Pynt:

100gkokesjokolade

100gmelkesjokolade

1ssdelfiafett

250gDaim

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir én stor langpanne, ca. 24 gode kakestykker.

Nøttebunn

Pisk eggehviter stive, og tilsett melis litt etter litt – til du har en blank og hvit marengs.
Hakk opp mandler og hasselnøtter, og vend dem sammen med bakepulveret. Rør inn nøttene og bakepulver i marengsen.
Grovhakk Daim og vend inn.
Bre utover en bakepapirkledd langpanne og stek på 175 grader i ca. 30 minutter. Ikke bre marengsen helt ut til kanten, den kommer til å vokse litt under steking.
Avkjøl i pannen.

Gul krem

Ha eggeplommer, sukker, kremfløte og frøene fra en vaniljestang (del vaniljestangen i to og skrap ut frøene) i en kasserolle.
Varm opp under omrøring, til kremen såvidt bobler. Du vil ikke at kremen skal koke, men småboble slik at kremen tykner. Rør kontinuerlig til du har en krem med konsistens som litt tykk yoghurt. Kremen vil tykne mer under avkjøling.
Sil kremen over i en stor bolle, og la den kjøle til romtemperatur på kjøkkenbenken. På denne måten får du luket vekk rusk og eventuelle eggebiter, og kremen blir fløyelsmyk.
Når eggekremen er romtemperert, tilsetter du smør i små terninger mens du pisker. Pass på at smøret også er ved romtemperatur slik at det enkelt blandes inn. Fortsett til alt smøret er pisket inn og du har en glatt krem.
Bre over den avkjølte bunnen.

Pynt

Brekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt sammen med Delfiafett på lav varme over vannbad eller i mikrobølgeovn. Hvis du bruker mikrobølgeovn er det viktig å smelte i korte intervaller på cirka 5 sekunder av gangen.
NB: Rør godt mellom hver gang for å unngå at sjokoladen brenner seg.
Ringle smeltet sjokolade over kaken.
Knus Daim i mindre biter, og strø over kaken.

Tips

Sett gjerne herligheten i kjøleskap en time eller to, hvis du ønsker en litt fastere kake. 
Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit