langpannekake

Saftig langpannekake med kokos og bringebær

Langpannekaker passer til alt fra dugnad og skoleavslutninger, til høytidelige konfirmasjoner. Denne lettvinte kokoskaken blir ekstra flott med marengskrem og friske bringebær.

Saftig langpannekake med kokos servert på trefjøl, pyntet med sveitsisk marengskrem, ferske bringebær og sitronmelisse. Kaken står på dekket bord, med asjetter og en vannkaraffel i bakgrunnen.

45min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Kakebunn:

200gromtemperert smør

300gsukker

3dlkulturmelk

4stkegg (store)

2tsvaniljeekstrakt

375ghvetemel

2tsbakepulver

1tsnatron

100gkokos

en halvstksitron (kun revet skall)

Sveitsisk marengs:

200gsukker

2tsvaniljesukker

1tsflytende honning

4stkeggehviter

2ssvann

Pynt:

300gbringebær (ferske)

Fremgangsmetode

Sett stekeovnen på 180 grader. Gni en langpanne á 25x35 inn med litt nøytral olje og kle med bakepapir.
Bruk kjøkkenmaskin og pisk smør og sukker 5-6 minutter til det er lyst og luftig. Pass på at alt blir godt blandet.
Pisk sammen kulturmelk, egg og vaniljeekstrakt i en bolle og rør sammen hvetemel, bakepulver, natron og kokos i en annen.
Bytt til k-krok på kjøkkenmaskinen og rør inn ingrediensene vekselvis. Begynn og avslutt med melblandingen.
Rør til slutt inn revet sitronskall og hell kakerøren over i langpannen. Smør røren jevnt utover med en slippepott.
Stek midt i ovnen ca. 45 minutter. Stikk med kakepinne eller lignende for å sjekke om den er gjennomstekt. Når pinnen er tørr, er kaken ferdigstekt. Avkjøl på rist i formen.

Sveitsisk marengs

Kok opp vann i en kasserolle til vannbad.
Bland sammen sukker, vaniljesukker, honning, eggehviter og vann i metallbollen til kjøkkenmaskinen og sett bollen på kasserollen med det varme vannet. Bollen skal ikke være i kontakt med vannet.
Bruk en ballongvisp og pisk marengsmassen til temperaturen når 68-70 grader. Bruk termometer og vær tålmodig, det tar 6-8 minutter.
Sett bollen i kjøkkenmaskinen og visp på høy hastighet i ca. 5 minutter, til kremen har blitt avkjølt. Marengs skal være blank og kjennes litt seig i konsistensen.
Fordel glasuren jevnt utover langpannekaken og pynt med friske bringebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit