langpannekake
Sarah Bernard i langpanne
Gjør det enkelt og lag Sarah Bernard i langpanne denne julen. Den herlige konfektkaken kan du gjerne oppbevare i fryseren.
1t / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du til Sarah Bernard i langpanne:
350 gmandler
50 gsalte peanøtter
2 tsbakepulver
6 stkeggehviter
300 gsukker
Sjokoladekrem:
250 gsmør (romtemperert)
200 gmelis (siktet)
6 stkeggeplommer
1 og en halv ssbakekakao (siktet)
2 tsvaniljesukker (siktet)
Sjokoladetrekk:
200 gmørk kokesjokolade (i biter)
2 sssmør
1 stklime (til pynt, kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 180˚C. Gni en langpanne á 30x40 cm med litt smør, og kle med bakepapir. Smøret sørger for at papiret ligger stødig i formen.
Kjør sammen mandler, peanøtter og bakepulver i en food processor til alt er finmalt. Du kan bytte ut peanøttene med mer mandler dersom du ønsker det.
Bruk kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Sørg for at bollen er helt ren, ellers vil ikke eggehvitene stivne skikkelig.
Tilsett litt og litt sukker mens maskinen går, til du har en stiv og fin marengs.
Vend nøtteblandingen sammen med marengsen til alt er godt blandet. Fordel massen i et jevnt lag utover langpannen.
Stek på rist midt i ovnen i 25-30 minutter. La mandelbunnen bli værende i formen til den er helt avkjølt (ev. sett formen i kjøleskapet).
Sjokoladekrem
Pisk smør og siktet melis sammen til en luftig krem.
Tilsett eggeplommene og visp til alt er godt blandet.
Visp inn siktet kakao og vaniljesukker.
Fordel smørkremen jevnt utover den avkjølte mandelbunnen. Dekk til og sett i kjøleskapet et par timer (eller i frysen 1 time).
Sjokoladetrekk
Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad.
La sjokoladen avkjøles litt før den helles over den kalde kaken. Hvis sjokoladen er for varm vil smørkremen kunne smelte.
Riv litt limeskall over sjokoladen. Limeskallet setter en ekstra frisk smak på den mektige kaken. Sett kaken kaldt igjen, til sjokoladetrekket har stivnet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆