Til hovedinnhold
langpannekake

Sarah Bernard i langpanne

Gjør det enkelt og lag Sarah Bernard i langpanne denne julen. Den herlige konfektkaken kan du gjerne lage noen uker i forveien, og oppbevare i fryseren til den skal serveres.

Sarah Bernard i langpanne delt opp i ruter og servert på hvitt bord med julekuler, røde bånd og juletrelys rundt.

1t / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Nøttebunn:

350gmandler

50gsalte peanøtter

2tsbakepulver

6stkeggehviter

300gsukker

Sjokoladekrem:

250gsmør (romtemperert)

200gmelis (siktet)

6stkeggeplommer

1 og en halvssbakekakao (siktet)

2tsvaniljesukker (siktet)

Sjokoladetrekk:

200gmørk kokesjokolade (i biter)

2sssmør

1stklime (til pynt, kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Nøttebunn

Forvarm ovnen til 180˚C. Gni en langpanne á 30x40 cm med litt smør, og kle med bakepapir. Smøret sørger for at papiret ligger stødig i formen.
Kjør sammen mandler, peanøtter og bakepulver i en food processor til alt er finmalt. Du kan bytte ut peanøttene med mer mandler dersom du ønsker det.
Bruk kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Sørg for at bollen er helt ren, ellers vil ikke eggehvitene stivne skikkelig.
Tilsett litt og litt sukker mens maskinen går, til du har en stiv og fin marengs.
Vend nøtteblandingen sammen med marengsen til alt er godt blandet. Fordel massen i et jevnt lag utover langpannen.
Stek på rist midt i ovnen i 25-30 minutter. La mandelbunnen bli værende i formen til den er helt avkjølt (ev. sett formen i kjøleskapet).

Sjokoladekrem

Pisk smør og siktet melis sammen til en luftig krem.
Tilsett eggeplommene og visp til alt er godt blandet.
Visp inn siktet kakao og vaniljesukker.
Fordel smørkremen jevnt utover den avkjølte mandelbunnen. Dekk til og sett i kjøleskapet et par timer (eller i frysen 1 time).

Sjokoladetrekk

Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad.
La sjokoladen avkjøles litt før den helles over den kalde kaken. Hvis sjokoladen er for varm vil smørkremen kunne smelte.
Riv litt limeskall over sjokoladen. Limeskallet setter en ekstra frisk smak på den mektige kaken. Sett kaken kaldt igjen, til sjokoladetrekket har stivnet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit