langpannekake
Sarah Bernhardt i langpanne
Sarah Bernhardt er en favoritt for mange i julen. Lages den i langpanne, er den både enklere og raskere å lage! Bitene kan fryses ned, og tiner på ca. 1 time.
40min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Mandelbunn:
500 gmandler
6 stkeggehviter
350 gsukker
3 tsbakepulver
Sjokoladekrem:
250 gmeierismør (romtemperert og i terninger)
200 gmelis
6 stkeggeplommer
2 ssbakekakao
en halv stkvaniljestang (kun frøene)
Sjokoladetrekk:
200 gDronningsjokolade (eller kokesjokolade)
50 gdelfiafett
Fremgangsmetode
Denne oppskriften lages i en liten langpanne á 20x30 cm, og gir ca. 20 stykker, avhengig av størrelse.
Mandelbunn
Sett ovnen på 180 grader.
Kjør mandlene i en foodprosessor til de er finhakket, men la det være noen grove biter igjen slik at bunnen får litt tekstur.
Pisk eggehvitene i noen sekunder, og tilsett deretter sukkeret litt etter litt. Fortsett å piske til du har en blank og jevn marengs.
Bland bakepulveret inn i mandlene, og vend de deretter forsiktig inn i marengsen.
Dekk en liten langpanne med bakepapir, og bre nøttemarengsen helt ut til sidene.
Stek midt i ovnen til den er gjennomstekt, cirka 30-40 minutter.
Sett til avkjøling på en bakerist.
Tips!
Synes du bunnen blir for brun under steking, kan du dekke med et dobbelt lag bakepapir underveis.
Sjokoladekrem
Bruk en håndmikser til å piske smøret og melisen til en jevn krem.
Tilsett eggeplommer, frø fra vaniljestang og kakaopulveret, og pisk videre til alt er godt blandet.
Sett kaldt helt til mandelbunnen er fullstendig avkjølt.
Sjokoladetrekk
Hakk sjokoladen i biter, og smelt sammen med Delfiafett over vannbad.
Rør sammen til en jevn glasur, og la avkjøle til fingervarme. Det vil si at du ikke merker en temperaturforskjell om du tar et par dråper av glasuren mellom fingrene.
Montering
Ta sjokoladekremen ut av kjøleskapet, og rør den myk med en slikkepott.
Bre kremen forsiktig over mandelbunnen.
Ringle sjokoladetrekket over i et stripete mønster, eller bre utover med en slikkepott.
Sett kaken til avkjøling med én gang slik at sjokoladetrekket stivner.
Del kaken i passende biter når den er avkjølt, og nyt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆