Til hovedinnhold
langpannekake

Sarah Bernhardt i langpanne

Sarah Bernhardt er en favoritt for mange i julen. Lages den i langpanne, er den både enklere og raskere å lage! Bitene kan fryses ned, og tiner på ca. 1 time.

Kaken Sarah Bernhardt i langpanne, delt i biter og lagt på trefjøl. Gulllfarget julestjerne og julekule på siden.

40min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

Mandelbunn:

500gmandler

6stkeggehviter

350gsukker

3tsbakepulver

Sjokoladekrem:

250gmeierismør (romtemperert og i terninger)

200gmelis

6stkeggeplommer

2ssbakekakao

en halvstkvaniljestang (kun frøene)

Sjokoladetrekk:

200gDronningsjokolade (eller kokesjokolade)

50gdelfiafett

Fremgangsmetode

Denne oppskriften lages i en liten langpanne á 20x30 cm, og gir ca. 20 stykker, avhengig av størrelse.

Mandelbunn

Sett ovnen på 180 grader.
Kjør mandlene i en foodprosessor til de er finhakket, men la det være noen grove biter igjen slik at bunnen får litt tekstur.
Pisk eggehvitene i noen sekunder, og tilsett deretter sukkeret litt etter litt. Fortsett å piske til du har en blank og jevn marengs.
Bland bakepulveret inn i mandlene, og vend de deretter forsiktig inn i marengsen.
Dekk en liten langpanne med bakepapir, og bre nøttemarengsen helt ut til sidene.
Stek midt i ovnen til den er gjennomstekt, cirka 30-40 minutter.
Sett til avkjøling på en bakerist.

Tips!

Synes du bunnen blir for brun under steking, kan du dekke med et dobbelt lag bakepapir underveis.

Sjokoladekrem

Bruk en håndmikser til å piske smøret og melisen til en jevn krem.
Tilsett eggeplommer, frø fra vaniljestang og kakaopulveret, og pisk videre til alt er godt blandet.
Sett kaldt helt til mandelbunnen er fullstendig avkjølt.

Sjokoladetrekk

Hakk sjokoladen i biter, og smelt sammen med Delfiafett over vannbad.
Rør sammen til en jevn glasur, og la avkjøle til fingervarme. Det vil si at du ikke merker en temperaturforskjell om du tar et par dråper av glasuren mellom fingrene.

Montering

Ta sjokoladekremen ut av kjøleskapet, og rør den myk med en slikkepott.
Bre kremen forsiktig over mandelbunnen.
Ringle sjokoladetrekket over i et stripete mønster, eller bre utover med en slikkepott.
Sett kaken til avkjøling med én gang slik at sjokoladetrekket stivner.
Del kaken i passende biter når den er avkjølt, og nyt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit