Til hovedinnhold
langpannekake

Sjokoladekake i langpanne med luftig sjokoladekrem

Få ting smaker bedre enn en saftig sjokoladekake! Denne enkle og himmelsk gode langpannekaken kan fint lages et par dager på forhånd, og har én spesiell ingrediens som gjør den ekstra saftig.

Saftig sjokoladekake laget i langpanne, pyntet med sjokoladesmørkrem i rosemønster med sølvkuler i sukker. Kaken er servert på lyst bakepapir på lyst trebord med en skål sjokoladekrem i bakgrunnen og friske urter ved siden av.

1t / 1t 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Sjokoladekake:

50gbakekakao

3dlvann (eller melk)

250gmeierismør

4stkegg

400gsukker

360ghvetemel

3tsnatron

3tsvaniljesukker

1tssalt

1dlrømme eller crème fraîche (eller yoghurt naturelle)

Sjokoladekrem:

200gkokesjokolade (70 %)

2dlkremfløte

200gsmør (romtemperert)

100gmelis (siktet)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en liten langpanne på ca. 25x35 cm med bakepapir. Hvis du smører formen med litt fett er det lettere å få papiret til å sitte.
Visp sammen kakao og vann/melk i en kasserolle og gi blandingen et raskt oppkok.
Tilsett smør og la det smelte. Avkjøl til ca. romtemperatur.
Pisk egg og sukker i ca. 5 minutter til en lys og luftig eggedosis.
Sikt hvetemel, natron, vaniljesukker og salt sammen i en bolle
Bland det tørre, kakaoblandingen og rømme vekselsvis inn i eggedosisen. Fortsett å røre til kakerøren er jevn og fin. Ikke jobb for lenge med røren, da kan kaken bli tørr.
Hell kakerøren i langpannen og stek midt i ovnen i 50-55 minutter. Stikk en kakepinne i midten for å sjekke om kaken er ferdigstekt. Er kaken lite stekt kan den falle sammen i midten.
La sjokoladekaken avkjøles i formen i 15 minutter før den løftes ut på rist og avkjøles helt.

Sjokoladekrem

Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle.
Varm opp fløten til det begynner å ryke av den. Hell litt og litt over sjokoladen mens du hele tiden rører. Blandingen skal bli tykk og skinnende blank.
Pisk romtemperert smør og siktet melis sammen på høy hastighet. Det må ikke være noen klumper.
Tilsett avkjølt sjokoladeblanding mens maskinen går, og pisk alt sammen til en luftig og jevn krem. Ha kremen over på en sprøytepose med stor stjernetipp. Legg til avkjøling i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
Pynt langpannekaken med sjokoladekremen, enten med sprøytepose eller bare smøre på med en kniv.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit