Til hovedinnhold
langpannekake

Suksessterte i langpanne

Det ligger jo i navnet: Suksessterte er en vinner på alle kakebord! Lager du suksessterte i langpanne, blir det ekstra mange som får smake også!

Suksessterte i langpanne, delt i biter, overstrødd med revet sjokolade og servert på rustikk trebord. En liten asjett med en bit suksessterte står ved siden av langpannen.

35min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

Mandelbunn:

500gmandler

500gmelis

8stkeggehviter

Gulkrem:

8stkeggeplommer

2dlkremfløte

150gsukker

2tsvaniljesukker

200gsmør

2ssmørk sjokolade (revet)

Fremgangsmetode

Mandelbunn

Mal mandler og bland dem med melisen. Stivpisk eggehvitene og vend de så forsiktig inn i blandingen av mandel og melis.
Kle en langpanne (30x40) med bakepapir og stryk massen jevnt utover. Stek mandelbunnen midt i ovnen på 175 grader i 30-35 minutter. Avkjøl på en rist (i formen).

Gulkrem

Lag gul krem ved å røre sammen eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet gryte. Visp hele tiden, samtidig som du lar blandingen komme opp mot kokepunktet.
Massen skal tykne, men det er viktig å ikke bruke for høy varme (slik at eggene blir eggerøre, eller massen brenner seg fast i bunnen). Trekk så kasserollen vekk fra varmen, hell over i en bolle og sett i kjøleskapet.
La smøret stå fremme på benken, slik at det blir romtemperert. Når den gule blandingen er kald, visper du den sammen med smøret ved hjelp av en mikser eller en håndvisp. Jo lenger du visper, jo lysere blir kremen.
Stryk kremen utover den kalde manelbunnen og strø revet eller finhakket sjokolade over.
Kaken oppbevares i kjøleskap.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit