langpannekake
Suksessterte i langpanne
Det ligger jo i navnet: Suksessterte er en vinner på alle kakebord! Lager du suksessterte i langpanne, blir det ekstra mange som får smake også!
35min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Mandelbunn:
500 gmandler
500 gmelis
8 stkeggehviter
Gulkrem:
8 stkeggeplommer
2 dlkremfløte
150 gsukker
2 tsvaniljesukker
200 gsmør
2 ssmørk sjokolade (revet)
Fremgangsmetode
Mandelbunn
Mal mandler og bland dem med melisen. Stivpisk eggehvitene og vend de så forsiktig inn i blandingen av mandel og melis.
Kle en langpanne (30x40) med bakepapir og stryk massen jevnt utover. Stek mandelbunnen midt i ovnen på 175 grader i 30-35 minutter. Avkjøl på en rist (i formen).
Gulkrem
Lag gul krem ved å røre sammen eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet gryte. Visp hele tiden, samtidig som du lar blandingen komme opp mot kokepunktet.
Massen skal tykne, men det er viktig å ikke bruke for høy varme (slik at eggene blir eggerøre, eller massen brenner seg fast i bunnen). Trekk så kasserollen vekk fra varmen, hell over i en bolle og sett i kjøleskapet.
La smøret stå fremme på benken, slik at det blir romtemperert. Når den gule blandingen er kald, visper du den sammen med smøret ved hjelp av en mikser eller en håndvisp. Jo lenger du visper, jo lysere blir kremen.
Stryk kremen utover den kalde manelbunnen og strø revet eller finhakket sjokolade over.
Kaken oppbevares i kjøleskap.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆