kaker
Mektig god fruktkake til jul
Hjemmelaget fruktkake hører med til jul. Den mektige dessertkaken er enkel å lage og en flott julegave til alle som er glad i søtsaker.
1t 45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
150 gromtemperert smør
150 gsukker
3 stkegg
100 grosiner
150 gtørket frukt (fks. ananas og papaya)
100 gtørket aprikos (i terninger)
100 ggrovhakkede hasselnøtter
200 ghvetemel
1 tsbakepulver
1 tsmalt kanel
en halv tsmalt nellik
en halv tsmalt ingefær
en halv tssalt
en halv dlmørk rom (eller appelsinjuice)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 150 grader. Gni en randform eller kakeform (20/22 cm i diameter) inn med smør og dryss med mel eller semulegryn.
Visp smør og sukker sammen på høy hastighet i ca. 3 minutter, til en lys og luftig smørkrem.
Tilsett ett og ett egg av gangen. Bland godt før nytt egg vispes inn.
Vend rosiner, grovhakket frukt og nøtter sammen med 1 spiseskje hvetemel. Det bidrar til å fordele godsakene jevnt i hele kaken.
Sikt resten av melet sammen med bakepulver, krydder og salt. Rør inn i eggeblandingen.
Vend til slutt inn rom/appelsinjuice og den melete frukten.
Hell kakerøren over i den smurte kakeformen og jevn ut overflaten med en slikkepott. Stek på rist på nederste rille i 1 time og 45 minutter. Kaken skal være gjennomstekt, men må ikke bli tørr.
Dekk til kaken med bakepapir dersom den begynner å bli veldig mørk på toppen.
La kaken avkjøles helt før den løftes ut av kakeformen og pakkes inn i matpapir og plast. Oppbevar kjølig (10-12 grader) i 2-3 uker før servering. Ferdig modnet fruktkake kan også fryses.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆