kaker
Mørk og saftig sjokoladekake til farsdag
Bak en saftig og god sjokoladekake til pappa. Null stress, den er enkel å lage! Bruk ferdig kakemiks og øl og topp med glasur som smaker nesten som karamell.
45min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
Sjokoladekake:
1 pkferdig sjokoladekakemiks (beregnet for langpanne)
1 dlmørk sirup
en halv tsmuskat (valgfritt)
200 gsmeltet smør
3 og en halv dlmørkt øl
Glasur:
400 gkremost
100 gmeierismør
4 ssmørk sirup
en halv tsmuskat
600 gmelis
1 dråperlitt sitronsaft
Topping:
1 håndfullhakket sjokolade (strø over kaken)
Fremgangsmetode
Sjokoladekake
Smør to runde kakeformer (20-24 cm) og kle dem med bakepapir. Du kan gjerne klippe til bakepapiret slik at det passer formene.
Bland kakemiksen med sirup, muskat, smør og øl. Rør det til en jevn røre.
Fordel røra i de to formene, og stek dem på 180 °C i ca. 30-40 minutter. Du kan stikke et grillspyd eller en strikkepinne i kaka mot slutten av steketida. Hvis det ikke sitter igjen noe kakerøre på pinnen når du trekker den ut, er kaka ferdig.
Ta formene ut av ovnen og la kakene hvile 5 minutter før du tar dem ut av formen. Avkjøl kakene på rist før du legger på glasuren.
Glasur
Visp sammen kremost og smør.
Ha i sirup og muskat og rør godt.
Tilsett melis og bland det til en jevn og passe fast glasur.
Ha litt sitronsaft i glasuren hvis du vil ha en litt syrligere smak.
Montering
Vent til kakene er avkjølt før du deler dem i to vannrett.
Legg 1 ss med glasur midt på serveringsfatet så kaka ikke sklir av.
Fordel halvparten av glasuren på hvert av de tre lagene og smør den ut med en stekespade eller lang kniv. Legg de tre lagene oppå hverandre og legg det siste laget på toppen.
Dekk kaka med resten av glasuren. Du kan velge å dekke hele kaka eller bare toppen med glasur.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆