Til hovedinnhold
muffins

Supersaftige blåbærmuffins

Blåbærmuffins er perfekt å bake når du plutselig får gjester, eller bare har lyst på noe godt. De er raske å lage, og kan nytes med en gang!

Gyldne hjemmelagede blåbærmuffins på rustikk trebord, med et dryss melis. I bakgrunnen står flere muffins og avkjøler seg på en kjølerist, samt ferske blåbær i en skål.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

150gsukker

150gromtemperert smør

3stkegg

2dlkulturmelk

250ghvetemel

2tsbakepulver

1tsvaniljesukker

200gblåbær (ferske)

1tshvetemel (til dryssing av blåbær)

1ssmelis (til pynting av muffins, valgfritt)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 200 grader. Legg papirformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett, bruk doble papirformer i stedet.
Visp sukker og smør til lys og luftig masse. Tilsett et egg av gangen og visp til glatt røre. Hell i kulturmelk og bland godt.
Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha i bakebollen med det våte og rør deigen raskt sammen.
Dryss litt hvetemel over blåbærene slik at alle bærene dekkes av et tynt lag mel. Dette hjelper bærene å ikke synke til bunns i muffinsene.
Fyll formene 2/3 fulle med muffinsrøre, oppskriften gir ca. 12-15 muffins, avhengig av størrelse. Fordel blåbærene på toppen og dytt forsiktig ned i røren.
Sett muffinsbrettet på rist midt i ovnen og stek i 15-20 min, til muffinsene er gylne på toppen. Avkjøl 5 minutter før muffinsene løftes forsiktig ut av muffinsbrettet.
Blåbærmuffinsene er gode som de er, men kan også pyntes med et lite dryss melis eller en frisk ostekrem.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit