ostekake
Ostekake med friske bær – uten steking
Etter middag smaker det godt med en frisk og luftig dessert. Ostekake med sitron og friske bær er akkurat det dere har lyst på!
6t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du til en kakebunn i en kakeform på 22-24 cm:
120 gsmeltet smør
225 gkjeks (Digestive for eksempel )
Dette trenger du til ostekrem:
2 og en halv dlvann
1 pksitrongelépulver (125 g)
250 gkremost naturell
3 dllettrømme
120 gmelis
1 tsvaniljesukker
3 dlkremfløte
1 kurvfriske bær etter ønske
1 håndfullfriske mynteblader
Fremgangsmetode
Sett kremost, rømme og fløte ut på benken til de blir romtempererte.
Smelt smør i en gryte. Knus kjeksen godt og ha i gryta med smøret. Bland godt.
Fordel kjeksmassen jevnt utover kakeformen. Bruk baksiden av en spiseskje eller håndbaken til å presse kjeksmassen lett sammen til en fast bunn. Sett formen i kjøleskapet.
Kok opp vann og rør inn gelépulveret. Avkjøl til romtemperatur.
Visp sammen kremost og lettrømme. Sikt inn melis og vaniljesukker og kjør rolig til en jevn masse på rolig hastighet.
Pisk krem til stive topper i en annen bolle. Vend inn i ostemassen.
Rør geléen litt og litt inn i ostemassen.
Hell fyllet over den avkjølte kjeksbunnen. Dunk springformen et par ganger i kjøkkenbenken for å bli kvitt eventuelle luftbobler.
Dekk springformen og sett kaldt i minimum 4-6 timer, eller natten over.
Ta ut ostekaken i god tid slik at den ikke er kjøleskapskald når den serveres. Pynt ostekaken med friske bær og mynteblader rett før servering.
Tips! Hvis du vil ha en allergivennlig kake kan du bytte ut meieriproduktene med laktosefrie varianter. Du kan også bruke glutenfrie kjeks til bunnen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆