Til hovedinnhold
kaker

Sjokoladekake til fest

Mange har sjokoladekake som sin absolutte kakefavoritt. Lag en festversjon av kaken som det kommer til å gå gjetord om!

Sjokoladekake til fest

30min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du:

200gsukker

50gbrunt sukker

3stkegg

250ghvetemel

80gbakekakao

2tsbakepulver

1tsvaniljesukker

en halvtssalt

3 og en halvdlkefir

3ssrapsolje

Sjokoladekrem:

350gsmør (romtemperatur)

300gsukker

200gkokesjokolade

Fremgangsmetode

Pisk sukker, brunsukker og egg til eggedosis. Rør inn de tørre ingrediensene sammen med kefir og rapsolje. Bland godt sammen.
Kle to springformen på 20 cm med bakepapir i bunnen, ha smør rundt sidene av formen. Fordel kakerøren i formene.
Stekes i en forvarmet ovn på 180 ˚C i 25-30 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Sjokoladekrem

Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin med ballongvisp (det tar ca 5 min på høy hastighet).
Smelt kokesjokoladen over vannbad. Når sjokoladen er smeltet, røres det inn i smør og sukkeret.
Pisk sammen til en luftig krem.

Montering

Del kakebunnene i to.
Smør sjokoladekrem mellom hvert lag, på toppen og på sidene.
Fyll en sprøytepose med sjokoladekrem og pynt kaken.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn