kaker
Sjokoladekake til fest
Mange har sjokoladekake som sin absolutte kakefavoritt. Lag en festversjon av kaken som det kommer til å gå gjetord om!
30min / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du:
200 gsukker
50 gbrunt sukker
3 stkegg
250 ghvetemel
80 gbakekakao
2 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
en halv tssalt
3 og en halv dlkefir
3 ssrapsolje
Sjokoladekrem:
350 gsmør (romtemperatur)
300 gsukker
200 gkokesjokolade
Fremgangsmetode
Pisk sukker, brunsukker og egg til eggedosis. Rør inn de tørre ingrediensene sammen med kefir og rapsolje. Bland godt sammen.
Kle to springformen på 20 cm med bakepapir i bunnen, ha smør rundt sidene av formen. Fordel kakerøren i formene.
Stekes i en forvarmet ovn på 180 ˚C i 25-30 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Sjokoladekrem
Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin med ballongvisp (det tar ca 5 min på høy hastighet).
Smelt kokesjokoladen over vannbad. Når sjokoladen er smeltet, røres det inn i smør og sukkeret.
Pisk sammen til en luftig krem.
Montering
Del kakebunnene i to.
Smør sjokoladekrem mellom hvert lag, på toppen og på sidene.
Fyll en sprøytepose med sjokoladekrem og pynt kaken.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆