Til hovedinnhold
kaker

Sjokoladerullekake med banankrem

Rullekaken kan fylles med så mye mer enn kun syltetøy. Denne rullekaken med sjokoladeglasur og bananfyll er en hyllest til banansplitten!

Sjokoladerullekake med banankrem

8min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Sjokoladerullekake:

3stkstore egg

80gsukker

1tsbakepulver

20gbakekakao

50ghvetemel

Banankrem:

200gsmør (romtemperert)

200gmelis

2stkmodne bananer

Glasur:

3dlmelis

3ssvann

3ssbakekakao

1håndfullkakestrø

Fremgangsmetode

Sjokoladerullekake

Sett stekeovnen på 210 grader.
Pisk sukker og egg til luftig eggedosis til den er helt lysegul.
Bland det tørre og bruk en sikt mens du vender det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren utover et bakepapirkledd stekebrett og stek rullekaken i 6 til 8 minutter, litt avhengig av ovnen. Pass på at den ikke steker for lenge. Da blir den tørr og sprekker lett når du ruller den.
Strø sukker utover et bakepapir på kjøkkenbenken og hvelv rullekaken over. Dra forsiktig av bakepapiret du har stekt på.
Fukt et kjøkkenhåndkle med litt kaldt vann og legg over kaken for å avkjøle kaken helt.

Banankrem

Pisk smør og melis til en hvit, luftig smørkrem.
Mos bananene med en gaffel og bland inn i smørkremen.
Smør banankremen utover den avkjølte rullekaken. Rull forsiktig sammen kaken og legg den på et fat.

Glasur

Rør sammen melis, vann og bakekakao. Lag sjokoladeglasuren så tykk du ønsker den, justér med mengde melis, eller vann.
Hell over, og la glasuren renne nedover kaka før du drysser på fargerikt strøssel. Server gjerne med is i flere farger!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn