småkaker & cookies
Berlinerkranser til jul
Deilige, gylne berlinerkranser som smelter på tunga! Vanskelig? Slett ikke. Her får du oppskriften som gjør berlinerkransene enklere å lage.
10min / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
1 stkeggeplomme (hardkokt)
1 stkeggeplomme (rå)
60 gsukker
125 gromtemperert smør
175 ghvetemel
1 stkeggehvite (lettpisket)
1 dlperlesukker
Fremgangsmetode
I en bolle moser du den hardkokte eggeplommen godt sammen med den rå. Tilsett sukker og pisk til luftig eggedosis.
Smuldre smøret i melet, men hold igjen litt av det.
Miks blandingen i eggedosisen, men ikke overarbeid deigen. Da kan den bli vanskelig å jobbe med.
Sett deigen i kjøleskapet et par timer.
Sett stekeovnen på 180 °C, og legg bakepapir på bakeplatene.
Dryss mel på benken og trill ut deigpølser med tykkelse som en lillefinger, ca 10 cm lange. Form pølsene til kranser. Oppskriften gir ca. 20-25 kranser.
Pisk eggehviten lett og ha den i en skål. Perlesukkeret har du også i en skål.
Dypp kransene først i eggehvite, så i perlesukker. Legg dem på stekebrettet.
Er det vanskelig å dyppe kransene, kan du enten sette dem i kjøleskapet i 15 minutter, eller du kan pensle kransene med eggehviten og strø med perlesukker.
Stek berlinerkransene midt i ovnen i 8-10 minutter. De skal være lyse, men litt gylne langs kanten.
La kransene avkjøle seg litt på platen før du flytter dem over på rist. Når kakene er helt kalde, kan de oppbevares i tett boks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆