småkaker & cookies
Brune pinner
Ikke la deg lure av navnet. Disse beskjedne, brune pinnene er kanskje julens beste småkaker!
10min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
Dette trenger du:
200 gromtemperert smør
200 gsukker
1 stkeggeplomme
1 ssmørk sirup
en halv tskanel
1 tsvaniljesukker
1 tsnatron
300 ghvetemel
Pensling:
1 stkegg (vispet)
1 dlperlesukker
1 dlhakkede mandler
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 60 pinner.
Rør smør og sukker godt. Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen forsiktig.
Del kakedeigen i fire emner som du triller til pølser.
Sett pølsene på stekebrett med bakepapir, og trykk dem litt flate.
Pensle med det sammenvispede egget, og dryss med sukker og mandler.
Stek kakene i ca. 10 minutter på 175 C.
Skjær kakene i skrå pinner mens de fortsatt er varme og står på stekebrettet. Flytt kakene over på rist når de har kjølnet litt.
Oppbevares i tett kakeboks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆
▆▆▆▆▆