småkaker & cookies
Julecookies med sjokolade, tranebær og peanøtter
Amerikanske cookies er sprø og myke på en gang, og en digg vri på de tradisjonelle småkakene til jul. Bak dem med sjokolade, tørkede tranebær og salte peanøtter - eller med det du har av tørket frukt og nøtter til jul.
15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
250 gsmør
165 gsukker
210 gbrunt sukker
2 tsromessens
2 tsvaniljeessens
2 stkstore egg
1 tsnatron
375 ghvetemel
300 gmelkesjokolade
150 gtranebær
150 gsalte peanøtter
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 20 cookies, avhengig av størrelse.
Pisk romtemperert smør med sukker og brunt sukker til det er luftig. Visp inn vaniljeessens, romessens og ett og ett egg om gangen.
Bland i natron og hvetemel til en jevn deig. Ha til slutt i grovhakket melkesjokolade, tranebær og hele peanøtter.
Rull deigen i bakepapir og sett den kjølig.
Ta den ut og skjær den i 2 cm tykke skiver, ca. 20 stykker. Da får du helt like cookies. Fordel dem på en stekeplate.
Stek dem midt i ovnen ved 180 °C i 12-15 min. Cookiene skal være lysebrune i kantene.
Tips!
Melkesjokoladen kan du bytte ut med mørk sjokolade hvis du vil ha en litt mer voksen smak. Tranebærene kan erstattes med tørkede aprikoser eller annen tørket frukt, og nøttene med noen av julens nøtter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆