Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Julecookies med sjokolade, tranebær og peanøtter

Amerikanske cookies er sprø og myke på en gang, og en digg vri på de tradisjonelle småkakene til jul. Bak dem med sjokolade, tørkede tranebær og salte peanøtter - eller med det du har av tørket frukt og nøtter til jul.

Julecookies med sjokolade, tranebær og peanøtter med melisdryss servert på hvitt bakepapir på mørkegrått kakefat i metall. Grønne kvister og hele tørkede krydder rundt.

15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

250gsmør

165gsukker

210gbrunt sukker

2tsromessens

2tsvaniljeessens

2stkstore egg

1tsnatron

375ghvetemel

300gmelkesjokolade

150gtranebær

150gsalte peanøtter

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 20 cookies, avhengig av størrelse.
Pisk romtemperert smør med sukker og brunt sukker til det er luftig. Visp inn vanilje­essens, romessens og ett og ett egg om gangen.
Bland i natron og hvetemel til en jevn deig. Ha til slutt i grovhakket melkesjokolade, tranebær og hele peanøtter.
Rull deigen i bakepapir og sett den kjølig.
Ta den ut og skjær den i 2 cm tykke skiver, ca. 20 stykker. Da får du helt like cookies. Fordel dem på en stekeplate.
Stek dem midt i ovnen ved 180 °C i 12-15 min. ­Cookiene skal være lysebrune i­ ­kantene.

Tips!

Melkesjokoladen kan du bytte ut med mørk sjokolade hvis du vil ha en litt mer voksen smak. Tranebærene kan erstattes med tørkede aprikoser eller annen tørket frukt, og nøttene med noen av julens nøtter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit