Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Julens beste bordstabelbakkels

Borstabelbakkels er uimotståelig gode julekaker! En tynn, sprø kjeksbunn dekket med deilig mandelmakronfyll, perfekt til en sterk kopp kaffe, eller en kopp te.

Gylne bordstabelbakkels i stabel servert på mørkegrå trefjøl på julepyntet bord med linduk, rød kopp, julelys og granbar.

10min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

Kjeksdeig:

1stkegg

125gsukker

1sskremfløte

250ghvetemel

125gkaldt smør

Mandelfyll:

180gfinmalte mandler

3stkeggehviter

150gmelis (siktet)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 70 bakkels.

Kjeksdeig

Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Rør inn fløte.
Smuldre sammen mel og smør til en sandaktig konsistens og bland sammen med eggedosisen.
Elt til en samlet deig, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 2 timer.

Mandelfyll

Finmal mandlene med mandelkvern eller food processor.
Pisk eggehvitene og siktet melis til stiv marengs. Vend inn mandlene.

Utbaking

Forvarm ovnen til 180˚C. Forbered 2 stekebrett med bakepapir.
Kjevle ut deigen, ca. 3 mm tykk, på melet underflate.
Bruk bakkelspore eller en skarp kniv til å skjære ut kaker i tynne strimler på ca. 3x10 cm. Legg kakestrimlene over på bakepapirkledd stekebrett. Oppskriften gir ca. 70 bakkels.
Bruk sprøytepose og legg en stripe mandelfyll midt på hver kakestrimmel. Har du ikke sprøytepose kan du legge mandelfyllet på med teskje.
Stek kakene midt i ovnen i 6-10 minutter, til de er gylne og fine.
Avkjøl på rist og oppbevar i tett kakeboks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit