småkaker & cookies
Julens beste bordstabelbakkels
Borstabelbakkels er uimotståelig gode julekaker! En tynn, sprø kjeksbunn dekket med deilig mandelmakronfyll, perfekt til en sterk kopp kaffe, eller en kopp te.
10min / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Kjeksdeig:
1 stkegg
125 gsukker
1 sskremfløte
250 ghvetemel
125 gkaldt smør
Mandelfyll:
180 gfinmalte mandler
3 stkeggehviter
150 gmelis (siktet)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 70 bakkels.
Kjeksdeig
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Rør inn fløte.
Smuldre sammen mel og smør til en sandaktig konsistens og bland sammen med eggedosisen.
Elt til en samlet deig, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 2 timer.
Mandelfyll
Finmal mandlene med mandelkvern eller food processor.
Pisk eggehvitene og siktet melis til stiv marengs. Vend inn mandlene.
Utbaking
Forvarm ovnen til 180˚C. Forbered 2 stekebrett med bakepapir.
Kjevle ut deigen, ca. 3 mm tykk, på melet underflate.
Bruk bakkelspore eller en skarp kniv til å skjære ut kaker i tynne strimler på ca. 3x10 cm. Legg kakestrimlene over på bakepapirkledd stekebrett. Oppskriften gir ca. 70 bakkels.
Bruk sprøytepose og legg en stripe mandelfyll midt på hver kakestrimmel. Har du ikke sprøytepose kan du legge mandelfyllet på med teskje.
Stek kakene midt i ovnen i 6-10 minutter, til de er gylne og fine.
Avkjøl på rist og oppbevar i tett kakeboks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆