småkaker & cookies
Julens beste serinakaker
Ingen jul uten serinakaker! Disse julekakene er enkle å bake, smaker kjempegodt og regnes som en av de 7 slagene til jul.
12min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
150 gmeierismør
250 ghvetemel
2 tsbakepulver
2 tsvaniljesukker
100 gsukker
1 stkegg
1 stkegg til pensling
en halv dlhakkede mandler
en halv dlperlesukker
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 30 serinakaker.
Smuldre smør med de tørre ingrediensene
Visp sammen det ene egget, og jobb det raskt inn i deigen. Deigen skal være fast, og ikke klissete.
Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i biter, form til kuler og sett dem på stekebrett med bakepapir.
Klem kakene ned med gaffel, pensle med sammenvispet egg og dryss over finhakkede mandler og perlesukker.
Stek i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 12 minutter, til de er gylne.
Oppbevar kaken i en lufttett kakeboks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆