Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Julens beste serinakaker

Ingen jul uten serinakaker! Disse julekakene er enkle å bake, smaker kjempegodt og regnes som en av de 7 slagene til jul.

Serinakaker toppet med nøtter og perlesukker, servert på julerødt fat på rustikk trebord, omringet av granbar. Rød kopp i bakgrunnen.

12min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

150gmeierismør

250ghvetemel

2tsbakepulver

2tsvaniljesukker

100gsukker

1stkegg

1stkegg til pensling

en halvdlhakkede mandler

en halvdlperlesukker

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 30 serinakaker.
Smuldre smør med de tørre ingrediensene
Visp sammen det ene egget, og jobb det raskt inn i deigen. Deigen skal være fast, og ikke klissete.
Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i biter, form til kuler og sett dem på stekebrett med bakepapir.
Klem kakene ned med gaffel, pensle med sammenvispet egg og dryss over finhakkede mandler og perlesukker.
Stek i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 12 minutter, til de er gylne.
Oppbevar kaken i en lufttett kakeboks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit