småkaker & cookies
Sarah Bernard
Sarah Bernard er en skikkelig konfektkake med marsipanbunn og sjokoladesmørkrem – og den er naturlig glutenfri! Stikk ut stjerner eller form et juletre og nyt den i små biter til kaffen.
15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Marsipanbunn:
500 gmarsipan
2 stkeggehviter
100 gsukker
Sjokoladesmørkrem:
300 gmykt smør
200 gmelis
5 sskakao
250 gmelkesjokolade (smeltet og avkjølt)
1 dlkremfløte
Sjokoladetrekk:
200 gmørk sjokolade
1 sskokosolje
Fremgangsmetode
Marsipanbunn
Sett ovnen på 175 °C.
Riv marsipanen grovt, og visp den med eggehviter og sukker til en jevn deig.
Dekk en langpanne (ca. 25 x 30 cm) med bakepapir og fordel massen i formen. Stek kaken i ovnen i 12-15 minutter til den er gyllen. Avkjøl.
Sjokoladesmørkrem
Visp smør, melis og kakao lyst og luftig. Tilsett den smeltede, avkjølte sjokoladen. Rør inn kremen litt om gangen og visp det kremete og luftig.
Fordel smørkremen på marsipanbunnen og sett kaken i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen til sjokoladeovertrekket.
Sjokoladetrekk
Smelt sjokolade og kokosolje i en bolle over vannbad. Rør det glatt. Hell sjokoladen over kaken og sett kaken i fryseren i 30 minutter eller til sjokoladen har stivnet.
Skjær kaken i små stjerner eller i annen ønsket form. Hvis kaken ikke skal serveres med det samme, kan den oppbevares i kjøleskapet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆