småkaker & cookies
Yoghurtkjeks med blåbær
Disse yoghurtkjeksene med friske blåbær, sammalt mel og hasselnøtter er sunnere enn kjeks flest. En perfekt overraskelse for mini å finne i matpakken sin!
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
5 dlfin sammalt hvete
1 og en halv tsbakepulver
en halv tsnatron
1 tsvaniljesukker
1 klypesalt
2 dlsukker
6 dlgresk yoghurt
1 stkegg
3 og en halv dlblåbær
1 håndfullhakkede mandler
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader.
Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Pisk sammen egg og gresk yoghurt i en separat bolle.
Bland det våte og det tørre, og rør godt slik at det blir en klumpefri røre. Vend forsiktig blåbærene inn i røren.
Dekk to bakebrett med bakepapir. Bruk to teskjeer til å legge små klumper med røre ut over brettene, og strø litt hakkede nøtter over hvis ønsket. Pass på at kjeksene har litt plass til å utvide seg under steking.
Stek kjeksene på 200 grader til de får farge, cirka 15-20 minutter. La kjeksene hvile i et par minutter på bakebrettet, og legg deretter til avkjøling på rist.
Tips!
Du kan droppe nøttene, eller bytte dem ut med andre typer nøtter om du vil.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆