Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Sarah Bernard

Sarah Bernard er en skikkelig konfektkake med marsipanbunn og sjokoladesmørkrem – og den er naturlig glutenfri! Stikk ut stjerner eller form et juletre og nyt den i små biter til kaffen.

sarahbernard.jpg

15min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til marsipanbunn:

500gmarsipan

2stkeggehviter

100gsukker

Dette trenger du til smørkrem:

300gmykt smør

200gmelis

5sskakao

250gmelkesjokolade (smeltet og avkjølt)

1dlkremfløte

Dette trenger du til sjokoladeovertrekk:

200gmørk sjokolade

1sskokosolje

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 175 °C.
Riv marsipanen grovt, og visp den med eggehviter og sukker til en jevn deig.
Dekk en langpanne (ca. 25 x 30 cm) med bakepapir og fordel massen i formen. Stek kaken i ovnen i 12-15 minutter til den er gyllen. Avkjøl.

Slik lager du smørkrem

Visp smør, melis og kakao lyst og luftig. Tilsett den smeltede, avkjølte sjokoladen. Rør inn kremen litt om gangen og visp det kremete og luftig.
Fordel smørkremen på marsipanbunnen og sett kaken i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen til sjokoladeovertrekket.

Slik lager du sjokoladeovertrekk

Smelt sjokolade og kokosolje i en bolle over vannbad. Rør det glatt. Hell sjokoladen over kaken og sett kaken i fryseren i 30 minutter eller til sjokoladen har stivnet.
Skjær kaken i små stjerner eller i annen ønsket form. Hvis kaken ikke skal serveres med det samme, kan den oppbevares i kjøleskapet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit