and
Andebryst med fruktig rødkålsalat, appelsin og fiken
Andebryst er skikkelig snaddermat! Og vet du hvordan du steker andebrystet riktig, får du verdens beste festmat.
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Andebryst:
4 stkandebryst
1 tssalt
1 tspepper
2 sssmør
5 feddhvitløk
2 stilkerrosmarin
2 stkappelsiner
4 stkferske fiken
1 stkgranateple
Rødkålsalat:
1 stkrødkål
1 stkgrønt eple
1 ssfersk revet ingefær
en halv stkrødløk
2 ssolje
1 stkappelsin (skall og saft)
Fremgangsmetode
Andebryst
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Start med å lage snitt i fettet på andebrystet. Bruk en skarp kniv eller skalpell. Ikke skjær helt ned til kjøttet. Krydre godt med salt og pepper på begge sider og gni inn.
Legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek med skinnsiden ned i 2-4 minutter, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.
Legg brystene over i en ildfast form med skinnsiden opp, og hell stekefettet over i formen. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av andebrystet.
Skrell hvitløksfedd og knus feddene med skaftet på en kniv. Legg hvitløksfeddene og rosmarinstilker over i formen.
Stekes ved 180 grader til kjernetemperaturen viser 68 grader. Dette tar ca 15 minutter. La andebrystene hvile minst 10 minutter før du skjærer dem i skiver.
Rødkålsalat
Lag rødkålsalaten mens andebrystene hviler. Del rødkålen i to og finsnitt den. Finhakk rødløk og kutt eplet i terninger. Bland sammen olje, raspet appelsinskall, raspet ingefær og appelsinjuice. Hell over salaten og bland sammen.
Fjern skallet på appelsinen og kutt i tynne skiver. Skrell granateplet og plukk ut kjernene. Del fiken i to.
Server andebrystene med rødkålsalat, fiken og appelsin. Topp med granateplekjerner.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆