and
Marokkansk andebryst med couscous og appelsinsaus
Perfekt stekt andebryst, smakfull couscous med granateplefrø, mynte og pinjekjerner, og en enkel appelsinsaus er skikkelig helgemat!
35min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Andebryst:
2 stkandebryst
1 klypeflaksalt
2 tsras el hanout
Couscous:
2 dlcouscous
1 tsras el hanout
1 sssmør
60 gpinjekjerner
1 stkgranateple (kjernene)
1 buntfrisk mynte (knapt)
Appelsinsaus:
4 stkappelsiner (kun saft)
2 ssbrunt sukker
1 porsjonstekesjy (fra steking av andebryst)
Fremgangsmetode
Andebryst
Vask og tørk andebrystene. Rut skinnet.
Krydre med salt og ras el hanout på begge sider.
Varm en panne. Legg andrebrystene med skinnsiden ned i pannen. Ikke bruk olje eller smør. La temperaturen være medium pluss.
La fettet smelte fra skinnsiden og snu først andebrystet når skinnet er gyllent og du har en del fett i pannen. Snu og stek noen minutter.
Ha anden over i en ildfast form, skinnsiden opp. Ta vare på kraften. Stek i ovnen på 180 grader til du har en kjernetemperatur på ca. 62 grader. Da har andebrystet rosa kjerne.
Sjekk temperaturen etter ca. 15 minutter.
La andebrystet hvile i ca. 10 minutter før du skjærer det i skiver.
Couscous
Tilbered couscous som anvist på pakken. Tilsett ras el hanout og smør når couscousen er ferdig.
Rist pinjekjerner i ovnen på 180 grader til de er gylne.
Del granateplet i to og ta ut kjernene. Vend inn i couscousen sammen med pinjekjerner og mynteblader.
Appelsinsaus
Bruk kraften fra anden (fra panne og ildfast form). Ha dette i en panne og tilsett appelsinsaft og sukker. Kok opp og kok inn til du har en klissete sirup.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆