Til hovedinnhold
kjøtt

Asiatiske kålruletter med nykål

Den klassiske kålruletten har tatt seg en tur til Østen og piffet opp både utseende og smak. Resultatet er en deilig asiatisk versjon laget med sesongens aller beste nykål.

30min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

100garomasopp (finhakket)

1stkløk (finhakket)

1pksvinekjøttdeig (400 g)

1stkegg

2feddhvitløk (finhakket)

2tsingefær (revet)

1tschili (finhakket)

2tssoyasaus

1nevekoriander (finhakket)

1tssalt

2stknykål

Dipp:

3sssoyasaus

2ssriseddik

en halvtssesamolje

1sslimesaft

1tschili (hakket)

1nevekoriander (grovhakket)

1tsingefær (revet)

Fremgangsmetode

Lag dippen: Bland sammen ingrediensen til dippen og sett til side.
Surr sopp og løk i en panne med litt nøytral olje. Du skal bare mykne ingrediensene, ikke steke.
Bland kjøttdeig, egg, hvitløk, ingefær, chili, soyasaus og koriander. Smak til med salt. Bland inn sopp og løk og form til 12 avlange, korte pølser.
Riv forsiktig av bladene på kålen. Forvell dem i kokende vann i 1 minutt. Rull dem med en kjevle for å flate dem ut mest mulig.
Pakk hver av pølsene i et blad og forsegl godt. Du kan bruke tannpirker for å holde dem sammen.
Bruk en bambuskurv eller damprist. Fyll kjelen med vann opp til litt under dampristen og damp kålrullene til de er ferdige. Bruk lokk for å holde dampen inne i gryten. Dette tar ca 20 minutter. Sjekk at de er gjennomkokte.
Server kålrulettene med dippsaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn