Til hovedinnhold
kjøtt

Biff med ostekrem

Ikke noe er så godt som en saftig biff, og her kombinerer vi den med en myk ostekrem med blåmuggosten Selbu blå.

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

4stkbiff (à 200 g)

1klypesalt og pepper

1stkeggeplomme

3dlsmaksnøytral olje

2stkhvitløk (finrevet)

1sssitronsaft

2ssSelbu Blå (eller annen blåmuggost)

1ssestragon (finhakket)

2stkgulrot (delt i fire)

2stkpastinakk (delt i fire)

2stkpersillerot (delt i fire)

2sssolsikkeolje

Fremgangsmetode

Salte og pepre kjøttet godt. Stek biffene i pannen til de har en kjernetemperatur på 54 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter.
Ha eggeplommen i en bolle og pisk inn oljen litt etter litt som til en majones. Smak til med salt, pepper, hvitløk og sitronsaft. Vend inn smuldret ost og finhakket estragon.
Vend grønnsakene med olje, salt og pepper og stek dem i ovnen på 185 grader i 25 minutter.
Server biffene med ostekrem og ovnsbakte grønnsaker

Selbu blå lages på Tines meieri i Selbu i Trøndelag. Den er full av smak som blåmuggoster gjerne er, men likevel fin og rund og ikke for skarp.

Her har vi laget en majones som vi krydrer med blåmuggost og estragon, og det er et spennende tilbehør som går godt sammen med den pannestekte biffen og de ovnsbakte grønnsakene.

Blåmuggost er verdt å prøve på andre måter også. Lag en saus av blåmuggost og matfløte og server den til pasta, eller smuldre den på en hvit pizza og kjenn hvordan osten løfter smaken.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn