Biff med ostekrem
Ikke noe er så godt som en saftig biff, og her kombinerer vi den med en myk ostekrem med blåmuggosten Selbu blå.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkbiff (à 200 g)
1 klypesalt og pepper
1 stkeggeplomme
3 dlsmaksnøytral olje
2 stkhvitløk (finrevet)
1 sssitronsaft
2 ssSelbu Blå (eller annen blåmuggost)
1 ssestragon (finhakket)
2 stkgulrot (delt i fire)
2 stkpastinakk (delt i fire)
2 stkpersillerot (delt i fire)
2 sssolsikkeolje
Fremgangsmetode
Selbu blå lages på Tines meieri i Selbu i Trøndelag. Den er full av smak som blåmuggoster gjerne er, men likevel fin og rund og ikke for skarp.
Her har vi laget en majones som vi krydrer med blåmuggost og estragon, og det er et spennende tilbehør som går godt sammen med den pannestekte biffen og de ovnsbakte grønnsakene.
Blåmuggost er verdt å prøve på andre måter også. Lag en saus av blåmuggost og matfløte og server den til pasta, eller smuldre den på en hvit pizza og kjenn hvordan osten løfter smaken.