Fransk gryterett med sitronpotetmos
Er det noe franskmenn kan så er det å lage deilige, varmende gryteretter. Daube de Boeuf Provencal heter gryteretten som har alt du drømmer om.
2t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
1 og en halv kgoksebog (i stykker med bein)
2 stkløk (i båter)
300 gsjampinjonger (delt i to)
3 stklaurbærblader
4 stilkerfrisk timian
1 flaskeeplemost (gjerne Änglamark økologisk eplemost, eller vin)
300 gbacon i terninger
3 stkmodne tomater (delt i fire, kjerner tatt ut)
8 stkgulrøtter (delt i tre)
1 stkappelsin (bare det oransje på skallet i en remse)
2 ssolivenolje
1 stkhvitløk (renset og delt i fedd)
3 stknellikspiker
1 dæsjsalt og pepper
4 clkonjakk (kan sløyfes)
en halv lvann
Dette trenger du til sitronpotetmos:
1 kgpoteter
100 gsmør
3 dlmelk
1 klypesalt og pepper
1 knivspissrevet muskat
1 ssfinhakket timian
2 tsrevet sitronskall