biff, storfe, oksekjøtt
Gratinert kjøttdeig med potetmos
Fres kjøttdeig med løk og tomater, ha kjøttsausen i en form og bak den i ovnen med potetmos og revet ost.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkCoop kjøttdeig av svin, 400 g
600 gpoteter
1 og en halv dlfløte
1 stkstor gul løk, hakket
1 boksCoop hakkede tomater
150 gCoop revet ost
Litt Extra:
1 klypeTørket oregano og hakket hvitløk (evt. andre kryddere)
1 dæsjdijonsennep
50 grevet parmesan
1 stkgrønn salat
Fremgangsmetode
Skrell og skjær potetene i skiver, kok dem møre i vann og mos dem med fløten. Smak til med salt.
Stek kjøttdeigen i en panne, tilsett hakket løk og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Legg kjøttsausen i bunnen av en ildfast form og fordel potetmosen over. Strø på ost.
Stek formen på 200 grader i ca. 15 minutter til osten smelter og begynner å få farge. Bruk gjerne grillelement mot slutten av steketiden.
Litt Extra
Tilsett tørket oregano og hakket hvitløk eller andre kryddere i kjøttsausen
Tilsett litt dijonsennep i potetstappen
Bytt 50 gram av osten med revet parmesan
Server med en grønn salat til
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆