biff, storfe, oksekjøtt

Grillet entrecôte med bønnesalat og jordbærsalsa

Å grille en biff perfekt, er en kunst. Her kan du lære av brasilianerne, som virkelig kan grille. Prøv biff med bønnesalat og jordbærsalsa neste gang du skal grille!

brasiliansk-biff-hovedbilde-ovenfra.jpg

10min / 1t 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

800gentrecôte (4 biter)

1kurvfriske jordbær

1håndfullfrisk mynte

1stkGrønn chili

1feddhvitløk

1stksjalottløk

1stklime

2boksersvarte hermetiske bønner

1håndfullfrisk persille

200gferske aspargesbønner

2ssExtra virgin olivenolje

1sshvitvinseddik

2ssnøytral olje

1tssalt

1tspepper

Fremgangsmetode

Legg kjøttstykkene på kjøkkenbenken en time før maten skal lages.
Start med å lage jordbærsalsaen. Del jordbær i små biter. Finhakk mynte, chili, hvitløksfedd og sjalottløk. Bland sammen med jordbærene. Rasp limeskall over og press saften fra halve limen. Smak eventuelt til med mer lime.
La salsaen stå kjølig for at smakene skal sette seg mens du tilbereder resten.
Skyll bønnene godt og ha dem over i en bolle. Grovhakk persille og bland sammen med bønnene. Sprinkle extra virgin olivenolje og hvitvinseddik over. Bland godt sammen.
Kok opp rikelig med vann. Kutt endene av aspargesbønnene og del dem i to. Kok i 1 minutt, slik beholder du den sprø teksturen. Bland sammen med de svarte bønnene.
Varm opp grillen. Pensle kjøttet med nøytral olje og gi dem et raust dryss salt og pepper. Grill kjøttstykkene 1-2 minutter på hver side over høy varme. Legg dem så over indirekte varme og la dem steke videre i 7-8 minutter.
Hvis du heller vil steke kjøttet i ovnen, forvarmer du stekeovnen til 180 grader. Varm opp halvparten av nøytral olje i panna. Krydre kjøttstykkene raust med salt og pepper.
Stek kun to av stykkene om gangen i 1-2 minutter på hver side, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe.
Legg over i en ildfast form mens du steker de to neste på samme måte. La stykkene ettersteke i stekeovn i 10 minutter for et medium rosastekt resultat.
Kjernetemperatur oksekjøtt: Rå, rødt: 55-60 grader Medium, rosa: 60-65 grader Gjennomstekt, grå: 70-75 grader
Sett alltid steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Ta gjerne kjøttet av varmen når det viser 2-3 grader mindre enn ønsket resultat, da temperaturen vil stige noe mens kjøttet hviler. Behold steketermometeret i kjøttet for å kontrollere dette.
La kjøttet hvile minst 10 minutter før servering. Server sammen med bønner og jordbærsalsa.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit