biff, storfe, oksekjøtt
Hjemmelaget hamburger med luftige burgerbrød
En hjemmelaget hamburger er verdt tiden det tar å lage den. Jo mer kjærlighet du har til kjøttet, deigen og tilbehøret underveis – jo bedre vil burgeren smake. Servér med hjemmelaget chilimayo, syltet rødløk og ovnsstekte potetbåter for en skikkelig burgerfest!
15min / 2t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Hamburger:
400 gkjøttdeig
1 tssalt
en halv tspepper
1 sssmør eller olje til steking
Hamburgerbrød:
1 og tre fjerdedeler dlmelk
1 og tre fjerdedeler dlvann
1 sssukker
1 tssalt
25 gfersk gjær
7 dlhvetemel
25 gsmør
1 stkegg til pensling
1 håndfullsesamfrø
Fremgangsmetode
Begynn med hamburgerbrødene, de tar lengst tid.
Hamburgerbrød
Ha melk, vann, sukker, salt, gjær og hvetemel i en bakebolle. Kjør sammen til en deig i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.
Del smøret i terninger og tilsett litt og litt mens du elter sammen i kjøkkenmaskin. Elt sammen i ca. 5 minutter.
La deigen heve til doblet størrelse (ca. 1 time).
Bak ut og del deigen opp i 9 emner (ca. 100 gram pr. emne). Trill emnene til runde boller og klem dem flate med hånden. Dekk til og etterhev i ca. 45 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stø over sesamfrø. Stek i ovnen i 10 - 12 minutter på 225 grader.
Hamburger
Kna inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke bland for lenge.
Del deigen i 4 like store deler, og form dem til flate hamburgere.
Stek et par minutter på hver side, i varm panne med smør eller olje. Du kan også grille burgerene om du vil.
Legg gjerne på en osteskive rett før den er ferdig stekt. Ha over et lite «lokk» med aluminiumsfolie eller bruk lokk til stekepannen - da smelter osten.
Deilig tilbehør til hjemmelaget hamburger
Se flere oppskrifter▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆