biff, storfe, oksekjøtt
Karbonader med aprikoscouscous og fetadressing
Det er ikke bare stekt løk og kokte poteter som passer sammen med stekte karbonader. Prøv denne spennende middagen med karbonader, couscous med aprikos, og fetadressing!
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
8 stkkarbonader
Aprikoscouscous:
4 porsjonercouscous (etter anvisning på pakken)
en halv stkrødløk
1 neveaprikos
1 nevemandler
1 ssolje
1 tssalt og pepper (smak til)
Fetadressing:
2 dlgresk yoghurt
100 gfetaost
1 feddhvitløk
en halv stksitron (skall og saft)
1 tsolivenolje
en halv tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Legg karbonadene i ett lag utover et bakepapirkledd stekebrett, eller i en ildfast form. Stek på 200 grader i ca. 10 minutter til gjennomvarme.
Aprikoscouscous
Kok couscous etter anvisning på pakken.
Varm oljen i en stekepanne med høye kanter, og fres løk, aprikos og mandler kjapt.
Ha i den kokte couscousen og bland godt. La surre litt mens du rører i cirka 1-2 min. Smak til med salt og pepper.
Fetadressing
Ha yoghurt i en skål, og smuldre inn fetaosten. Rør sammen.
Vask sitronen i lunkent vann, og tørk godt av. Bruk gjerne økologisk sitron. Finriv skallet, og press saften.
Skrell hvitløksfeddet og finhakk. Rør hvitløk, sitronsaft og finrevet sitronskall inn i yoghurtblandingen.
Rør inn olivenolje, og smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆