biff, storfe, oksekjøtt
Lettvint biffsalat med herlige asiatiske smaker
Har du lyst på noe hett og eksotisk til middag, som i tillegg er sunt og mettende, er asiatisk biffsalat noe for deg. Kjappere hverdagsbiff skal du lete lenge etter!
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
600 gytrefilet av storfe (i strimler)
4 feddrevet hvitløk
1 sschiliflak
1 tschilipulver
2 tsfive spice-krydder
2 ssbrunt sukker
3 sssoyasaus
1 tsfiskesaus
2 ssrapsolje til steking
1 stkmango (i staver)
400 ggulrøtter (i tynne skiver)
1 stkagurk (i tykke halvmåner)
1 stkrødløk (i tynne skiver)
1 pkbaby leaf salat
25 gfersk mynte
25 gfersk koriander
4 sssyltet ingefær (avrent)
1 stkrød chili uten frø (i skiver)
2 sssprøstekt løk
Dette trenger du til dressing:
3 sssoyasaus
3 sslimesaft
1 ssriseddik
1 ssvann
2 tsbrunt sukker
1 feddrevet hvitløk
Fremgangsmetode
Skjær kjøttet i strimler. Bland sammen hvitløk, krydder, sukker, soyasaus og fiskesaus i en stor bolle og vend kjøttet i marinaden.
Varm opp olje i stekepanne på sterk varme og stek biffstrimlene i flere omganger i 2-3 minutter. Hold kjøttet lunt til servering.
Skjær mango i staver og gulrøttene i tynne skiver (bruk ostehøvel eller mandolin). Del agurk på langs, skrap ut den bløte kjernen og skjær i tykke halvmåner.
Bruk et fat eller salatbolle til å blande sammen frukt, grønnsaker, mynteblader og koriander.
Bland sammen ingrediensene til dressingen og rør om til sukkeret er løst opp. Hell halvparten over salaten og bland godt.
Legg biffstrimlene på salaten og topp med syltet ingefær, fersk chili og sprøstekt løk. Den ekstra dressingen serveres ved siden.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆