biff, storfe, oksekjøtt
Piroger med kjøttdeig
Piroger er luftige og sprøstekte bakverk. De kan fylles med mye forskjellig, disse er med saftig kjøttfyll.
45min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til gjærdeigen:
1 lhvetemel
1 pktørrgjær
2 stkegg
1 tssalt
3 og en halv dlvann
50 gsmør
1 stkegg (til pensling)
Dette trenger du til fyllet:
400 gkarbonadedeig
1 stkgul løk
1 stkgulrot
1 bokshermetiske tomater
1 dæsjgulost
buljongpulver
salt og pepper
Fremgangsmetode
Gjærdeigen
Bland sammen alt det tørre.
Bland sammen lunka vann og egg (pass på at vannet er litt varmere dersom eggene er kalde, slik at blandingen ikke blir for kald), og bland med det tørre.
Elt det sammen til en fast og fin deig som helst skal slippe bollen. Dette tar cirka 15 minutter. Ha i romtemperert smør, og elt deigen videre på lav hastighet til alt smøret er eltet inn i deigen.
La deigen heve til dobbel størrelse (tar cirka 30 minutter hvis den står på et lunt sted, f. eks ved vedovnen.)
Fyllet
Stek karbonadedeig, løk og gulrot. Tilsett tomatene (lurt å kjøre dem i stavmikseren først for å unngå klumper) og smak til med litt buljongpulver og krydder. Avkjøl fyllet før du bretter sammen pirogene.
Slik lager du pirogene
Del deigen opp i 2-3 like store deler. Kjevle ut til cirka 2-3 mm tykkelse. Bruk en skål e.l. til å trykke ut sirkler på cirka 10 centimeter i diameter.
Ha en skje tomat- og kjøttdeigfyll midt på den ene halvdelen og dryss litt revet ost over. Smør med egg rundt kanten, og brett delen uten fyll over delen med fyll. Bruk en gaffel til å trykke kantene sammen.
La pirogene etterheve cirka 30 minutter. Pensle med egg og strø eventuelt over med enda litt mer revet ost. Stekes på 225°C i cirka 10-15 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆