biff, storfe, oksekjøtt
Småmat med rotgrønnsaker
Ikke hørt om småmat sier du? Da er du sannsynligvis ikke fra Hallingdal. Denne tradisjonsretten brukes både til fest og hverdag, og den er aller best nå når de norske rotgrønnsakene er her.
2t / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
1 kghøyrygg med bein
1 og tre fjerdedeler lvann
2 dlgule erter (tørkede)
4 dlgulrot (små terninger)
1 lpotet (små terninger)
2 dlkålrot (små terninger)
2 dlsellerirot (små terninger)
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Legg erter i vann kvelden før. Dagen etter koker du dem møre, ca. 30 minutter. Sil av vannet og sett til side.
Varm opp vannet til 90 grader og tilsett kjøttet. La kjøttet trekke i ca 1 1/2 time, avhengig av størrelse og mørhet på kjøttet. Skum av mens kjøttet trekker.
Sil kraften og del kjøttet i små terninger.
Skrell og skjær rotgrønnsakene i små terninger. Kok dem slik at de blir gjennomkokt. Det er viktig å ikke koke dem for mye.
Ha rotgrønnsakene og kjøttet i en gryte sammen med kraften. Varm opp. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med lefsekling.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆