Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Spanske kjøttboller i krydret tomatsaus

Tapasbordet er ikke komplett uten spanske kjøttboller i herlig krydret tomatsaus. Her er oppskriften på den populære tapasretten!

Hjemmelagede spanske kjøttboller til tapas i krydret tomatsaus, servert i brun ildfast form, på hvit marmorfjøl. Fersk bladpersille på siden.

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

Tomatsaus:

1stkgul løk (finhakket)

2feddhvitløk

1stkgulrot (revet)

1ssolje

1sspaprikapulver

1sstørket persille

2bokserhakkede hermetiske tomater

1stkgrønnsaksbuljongterning

3dlvann

1tschilipulver (smak til)

1tssalt

en fjerdedeltspepper

1tssukker (eller flytende honning)

1nevefrisk bladpersille (til servering)

Kjøttboller:

800gkjøttdeig

1tschilipulver (eller 0.5 fersk chili, smak til)

2sstørket persille

1tssalt

en halvtspepper

2feddhvitløk

4skiverlyst brød (uten skorpe)

2stkegg (middels store)

1ssolje (og smør, til steking)

Fremgangsmetode

Begynn med tomatsausen, så den får kokt en god stund.

Tomatsaus

Finhakk løk og hvitløk. Riv gulrot på grovt rivjern.
Varm opp olje i en stor gryte på middels sterk varme. Stek løk under omrøring til den er blank og myk, 3-4 minutter.
Tilsett hvitløk og revet gulrot, paprikapulver og persille. Rør om og la det surre forsiktig i ca. 1 minutt.
Hell over tomater og buljong. Kok opp og smak til sausen med chili, salt og pepper.
La sausen småkoke under lokk i minst 30 minutter, gjerne lenger. Smak til den ferdige sausen med sukker eller honning om nødvendig.

Kjøttboller

Rør kjøttdeig, chili, persille, salt og pepper sammen i en bolle. Hold litt igjen på chilien og smak til så du får styrken du liker.
Riv eller finhakk hvitløk. Smule opp brødskivene. Pisk sammen eggene og bland alt godt sammen med kjøttdeigen.
Bruk hendene eller to teskjeer til å forme kjøttboller på 15-20 gram. Legg bollene i bakepapirkledd langpanne.
Stek midt i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter. Rør om underveis for jevn bruning. Alternativt kan kjøttbollene brunes i en stekepanne på sterk varme
La bollene trekke ferdige i tomatsausen i ca. 10 minutter, og server med et dryss finhakket fersk persille.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit