biff, storfe, oksekjøtt
Sunn tacograteng
De beste hverdagsmiddagene er både sunne og gode, og lager seg selv i ovnen mens du kan bruke tiden på helt andre ting. Prøv for eksempel denne digge tacogratengen fra Linda Stuhaug!
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gkarbonadedeig (eventuelt 600 g karbonadedeig og 1 boks kidneybønner)
2 stkløk, hakket
2 feddhvitløk, finhakket
1 stkpaprika, hakket (kan sløyfes)
2 pktacokrydder
2 dlvann
1 glasstacosaus
5 stktomater, i skiver
en halv boksmais
Ost, revet eller i skiver
Fremgangsmetode
Stek karbonadedeig med løk, hvitløk og paprika. Dette må eventuelt stekes i 2-3 omganger, alt ettersom hvor stor stekepanne du har. Tilsett tacokrydder og vann, og la det surre på middels varme til det ikke er noe væske igjen.
Fordel karbonadedeigen i bunnen av en ildfast form, deretter tomater i skiver, mais og tacosaus, før du topper med revet eller skivet ost.
Stek tacogratengen midt i ovnen på 180 grader, ca. 15-20 minutter, til osten er smeltet og gyllen. Server med en frisk salat, tacosaus, rømme og gjerne litt nachoschips eller ris om du ønsker det.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆