biff, storfe, oksekjøtt

Tradisjonelle kålruletter

Saftige kålruletter med gulrot, potet og saus er herlig tradisjonsmat. Her får du tipsene som gir perfekt resultat hver gang.

Hjemmelagede kålruletter servert på lys middagstallerken, med kokt potet, gulrot og tyttebær på siden.

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gkarbonadedeig

en halvstkfinhakket sjalottløk

1 og en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

en fjerdedeltsmalt muskat

en fjerdedeltsmalt ingefær

en fjerdedeltsmalt allehånde

2 og en halvsspotetmel

2dlmelk

12stkkålblader

2 og en halvdlbuljong

2sssmør

Fremgangsmetode

Bland sammen kjøtt, krydder og potetmel. Kjør sammen og spe på med litt og litt melk i foodprocessoren. Kjør sammen på høy hastighet.
Ta kålbladene fra stilken, skjær bort den tykkeste delen av stilken. Er kålbladene store kan de deles i to. Forvell bladene ca. 1 minutt i fosskokende vann som er lettsaltet. Avkjøl i kaldt vann og renn av.
Legg ca. 50 gram kjøttfarse i hvert blad, brett det sammen som en pakke. Legg pakkene tett i en ildfast form.
Slå over buljong og litt smør i formen. Dekk til med aluminiumsfolie og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
Server kålruletter med kokte poteter, grønnsaker og rørte tyttebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit