Til hovedinnhold
viltkjøtt

Verdens beste finnbiff

Finnbiff kan enkelt forvandles fra hverdagsmat til staslig middag. Smakskomboen av reinsdyrkjøtt, bacon, sopp, crème fraîche og brunost kan ingen motstå.

Stor hvit støpejernsgryte på rustikk trebakgrunn. Gryten er fylt med finnbiff og toppet med bacon, kantareller og fersk timian.

40min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

500greinsdyrskav

150gbacon

2sssmør til steking (+ eventuelt litt olje)

2stkgul løk

250gsopp (kantarell, skogsopp eller sjampinjong)

300gpoteter

1stkliten sellerirot

4stkgulrøtter

5dlkraft (eller vann + buljong)

3dlcrème fraîche

2sssolbærsaft

5skiveBrunost

6stkeinebær

1tssalt og pepper (smak til)

1håndfullfersk timian (smak til)

Fremgangsmetode

La reinsdyrskavet bli halvtint.
Del løk i terninger, bacon i biter, og skrell og del alle grønsakene i terninger.
Surr løken i en gryte med litt smør og olje til den blir blank. Samtidig steker du baconet sprøtt i en stekepanne.
Når baconet er ferdig, legger du det til side og bruner kjøttet i stekepannen, bruk baconefettet som ligger igjen i pannen og ha i litt ekstra smør og olje om det trengs.
Ha gulrot, poteter og sellerirot i gryten sammen med løken. Hell over kraften og kok opp.
Rør inn crème fraîche og ha i kjøttet og soppen. La småputre til grønnsakene er møre, ca 15-20 min.
Smak til gryten ved å ha i solbærsaft, brunost, knust enebær, salt og pepper.
Server med potetmos, tyttebærsyltetøy og frisk timian på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit